Echtpaar Aart en Heiltje de Boon gestopt als gastheer/gastvrouw Augustijnenkerk

31 januari 2012

DORDRECHT - Het echtpaar Aart en Heiltje de Boon is na meer dan een kwart eeuw gestopt met hun betrokkenheid bij het openen van de Augustijnenkerk voor bezoekers. Zij waren duidelijk de gastheer en de gastvrouw. Aart was een zeer goed ingevoerde gids. Heiltje was van het winkeltje bij de ingang. Op 15 februari komen de vrijwilligers voor de eerste keer bijeen zonder het echtpaar om het zomerseizoen voor te bereiden. Herman van Duinen zal dan meer vertellen over de rijke geschiedenis van de kerk. Het echtpaar De Boon, dat nog voor hun inzet is geridderd, heeft tientallen jaren de monumentale kerk op de kaart gezet.

Een hoogtepunt was de drukte in de kerk tijdens koopzondagen met 1300 mensen in de kerk. Voor Aart de Boon is de kerk, eens onderdeel van een klooster, een belangrijk monument in de vaderlandse geschiedenis. Hij mag graag laten weten dat in juli 1572 de eerste gereformeerde dienst in de kerk kon plaats vinden na de Vrije Statenvergadering van 19 juli 1572.

Hij publiceerde ook over zijn kerk, die bij in veel rollen heeft gediend. Daarom is hij en zijn vrouw ook hartelijk bedank voor hun inzet door oud-wijkpredikant Jan Belder. Voor de kerk ging het overigens niet alleen om bezoekers voor het monument binnen te halen, maar ook om de verkondiging van het Woord.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.