1e plaats en kwalificatie voor kunstrijdster Charlotte Bijkerk

06 februari 2012 door Liesanne
1e plaats en kwalificatie voor kunstrijdster Charlotte Bijkerk

DORDRECHT - Op 4 en 5 februari 2012, werd op de ijsbaan Vechtsebanen in Utrecht de tweede kwalificatiewedstrijd voor de KNSB-cup verreden. 
De  Dordtse Kunstrijvereniging  De Drechtsteden werd vertegenwoordigd door rijdsters  in de categorie Proms B en Novice B. 

In de categorie Novice B reed de 15 jarige Barendrechtse Charlotte Bijkerk mee. Loting had bepaald dat zij als laatste rijdster  in haar categorie zou rijden.  Charlotte ging vanaf het begin van haar kür goed van start met een prachtig hoge dubbel  Flip.  Evenals  haar andere dubbele sprongen die  goed uit de verf kwamen. 
Lang hoefde Charlotte niet op de uitslag te wachten om te horen dat zij de eerste plaats had behaald. Met een derde plaats in de eerste kwalificatiewedstrijd en een eerste plaats  in deze wedstrijd is Charlotte verzekerd van een finale plek. 
 
De finale voor de KNSB-cup wordt op 18 en 19 februari  a.s. gehouden op de wel bekende ijsbaan Thialf in Heerenveen. Van de Dordtse Kunstrijvereniging  hebben 5 rijd(st)ers uit diverse categorieën zich geplaatst voor deel name aan de finale.
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.