Dordt warmt zich op voor World Cup shorttrack

06 februari 2012 door Liesanne
Dordt warmt zich op voor World Cup shorttrack

DORDRECHT - Vrijdag gaat in de Sportboulevard Dordrecht de Korean Air ISU World Cup shorttrack van start. Een spectaculair topsport event met volop entertainment. 

De grote vlaggen in de stad en de promotie meisjes met flyers kondigden het afgelopen week al aan. Dordrecht is komend weekend het decor van een internationaal topsport evenement. De beste shorttrackers ter wereld komen naar Dordt voor de World Cup.
 
In de Sportboulevard is het aftellen naar de World Cup shorttrack begonnen. De ijsvloer is geprepareerd, de aankleding van de hal is in volle gang en de meeste rijders zijn inmiddels in Nederland gearriveerd.

Maandagmiddag landde ook de Nederlandse shorttrackploeg op Schiphol. Na het succesvolle EK in Tsjechië (drie keer goud, twee keer zilver) reisde de selectie vorige week direct door naar de World Cup in Moskou. Terug in Nederland, hoopt de ploeg de goede resultaten van de voorbije weken voor eigen publiek door te kunnen zetten.
Dinsdag, woensdag en donderdag gebruiken de rijders om kennis te maken met het Nederlandse ijs en te trainen. Vrijdag gaat het toernooi van start met de kwalificaties, zaterdag en zondag staan de finales op het programma.
 
De World Cup in Dordrecht belooft een prachtige combinatie te worden van topsport en entertainment. Tal van wereldtoppers verschijnen deze week aan de start in de Sportboulevard. Het toernooi in Nederland is de laatste van zes wereldbekers. Dit weekend zijn de laatste World Cup-punten te verdelen dus er staat heel wat op het spel.
Nieuw in Nederland is dat bij de World Cup een avondprogramma wordt verreden. De vrijdagavond en zaterdagavond beloven sfeervolle happenings te worden. Met een dj langs het ijs en lichtshows belooft het evenement een spektakel te worden voor zowel rijders als publiek.
Er is nog een aantal kaarten te koop voor de World Cup. Kijk voor het bestellen van kaarten op Schaatsen.nl.
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.