Karmelkring Elia: 'Waar gaan we voor?'

07 februari 2012 door Paul Seesink
Karmelkring Elia: 'Waar gaan we voor?'

DORDRECHT - Karmelkring Elia Dordrecht begint vorm te krijgen. Voor de derde maal komt de kring van belangstellenden in de spiritualiteit van de Karmel bijeen. "Feitelijk is het de eerste 'echte' bijeenkomst", zegt Paul Seesink, lid van de stuurgroep. Met 'echt' bedoelt hij dat dit samenzijn de vorm heeft van die van reeds bestaande karmelkringen in Nederland.

Seesink constateert dat de meeste mensen niet graag alleen zijn met wat haar of hem beweegt. "Mensen zoeken medemensen, om mee te praten over allerlei levensvragen. Vandaar Karmelkring Elia, om een eindje op te lopen met Elia, Maria, Theresia van Avila, Titus Brandsma of gewoon met elkaar. Samen gaandeweg een pad makend".

Tussen twee liturgische momenten wordt een thema voorgelegd en besproken. Dat het die eerste 'echte' avond gaat over de 'visie' van de kring is vanzelfsprekend. Het wordt een kring die zich mag vinden in het herkenbare profiel van de Karmel: gebed, stilte, contemplatie, studie, vorming, ontmoeting, dienstbaarheid en viering.

Karmelkring Elia wil aan dit profiel een eigentijdse inhoud te geven. Zij wil ook een groep zijn die streeft naar de waarborging dat in de Drechtsteden de karmelvieringen, de Gedachteniskapel Titus Brandsma en het Centrum van Spiritualiteit behouden blijven en worden voortgezet. Mogelijk dat aan het eind van die avond zal blijken waarvoor Karmelkring Elia gaat. Deze derde bijeenkomst wordt gehouden op 14 februari 2012, om 20:00 uur, in Gedachteniskapel Titus Brandsma aan de Nolensweg 10 3317 LE in het Dordtse Crabbehof. Informatie: Paul Seesink - paul@seesinkweb.nl - 078 616 02 83.

 

 

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.