Twee maal winst voor het eerste team Sani-Dump Dordrecht Lions

07 februari 2012
Twee maal winst voor het eerste team Sani-Dump Dordrecht Lions

DORDRECHT - Afgelopen weekend heeft het eerste team de uitwedstrijd tegen Red Eagles ’s-Hertogenbosch en de thuiswedstrijd tegen Destil Trappers Tilburg met winst afgesloten.

Zaterdagavond werd er afgereisd naar Den Bosch. Het was ook Den Bosch die de score opende, maar na vier minuten kwamen de Lions weer op gelijke hoogte door een doelpunt van Ramon van Waardenburg tijdens een powerplay.

In de tweede periode liepen de Red Eagles uit naar een 3-1 voorsprong maar gelukkig kon net voor het fluitsignaal Jasper Busink weer voor de aansluiting zorgen.

Met een 3-2 stand begon men aan de derde periode waarin halverwege de gelijkmaker volgde door Tim Donders. Met deze stand werd overtime gespeeld, welke onbeslist bleef. Met Penalty shots wisten de Lions de winst uiteindelijk naar zich toe te trekken. Mickey van Loon maakte het beslissende doelpunt, maar Ramon van Waardenburg maakte furore met zijn fenomenale actie.

De Lions nemen van deze wedstrijd 2 punten mee naar huis.

Zondagavond waren in het Sanidome de Destil Trappers Tilburg aan de beurt. De eerste 10 minuten waren de Lions duidelijk de betere partij. Het spel speelde zich voornamelijk af in het verdedigingsvak van de Destil Trappers. Het was gewoon wachten op de treffers en die kwamen ook. Binnen 5 minuten liepen de Lions al uit naar 2-0. Beiden gescoord door Bram van Uden met de assits van Ramon van Waardenburg en Jeroen van den Broek. In diezelfde periode werd de 3-0 gescoord door Ramon van Waardenburg nadat deze was aangespeeld door Inge Mijnders en Jasper Busink. Het leek een makkelijke wedstrijd te worden echter voordat het eindsignaal van deze periode ging, zorgde “oud” Dordrecht Lions speler Jordy Verkiel met een afstandschot voor de stand 3-1.

De tweede periode begon voor de Dordtenaren een stuk slechter. Binnen vier minuten zorgden de Destil Trappers voor de aansluiting. De tot dan toe zo makkelijke wedstrijd ligt dan ineens weer helemaal open. De Lions verloren in deze periode regelmatig de controle over de wedstrijd wat soms resulteerde in paniek ijshockey. Er werd door beide partijen ook fysieker gespeeld, waarbij twee maal de straf Checking to the head werd gegeven. Eén daarvan zorgde ervoor dat een speler van Tilburg met een game misconduct van het ijs werd gestuurd. Na een kwartier spelen kon Ramon van Waardenburg de 4-2 scoren na voorbereidend werk van Inge Mijnders en Tim Donders.

De derde periode begon zoals de eerste periode was begonnen. Dordrecht overheerste weer en er ontstonden veel kansen die helaas niet benut konden worden. Het geluk was ook niet aan onze zijde. In tegendeel zelfs, want na 15 minuten scoorde Tilburg vrij eenvoudig na een fout van de doorgaans goed keepende goalie Kevin Riedijk. Met nog 7 minuten op de klok wist Mickey van Loon de zege veilig te stellen. Tilburg kwam nog wel terug met een doelpunt en probeerde vlak voor tijd met een empty net nog een overtime te forceren maar de Lions wisten zonder kleerscheuren de eindzoemer te halen.

Door de twee winstpartijen pakken de Lions in één weekend 5 punten en staan daardoor tweede in de poule. Volgende week zaterdag spelen de Lions een zware uitwedstrijd tegen de GIJS Bears Groningen. De week daarop volgt de topper tegen Den Haag.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.