Al bijna elfhonderd mensen ondertekenen petitie voor behoud intercity regio Dordrecht

07 februari 2012
Al bijna elfhonderd mensen ondertekenen petitie voor behoud intercity regio Dordrecht

DRECHTSTREEK -  Al bijna elfhonderd mensen hebben getekend om Dordrecht als intercity stad voor de gehele regio te behouden. Dat is ook voor de regio zeker ook van groot belang.

Maandagmorgen zal er ook tussen 7 en 9 uur actie worden gevoerd, met flyers, voor het station om reizigers te bewegen te tekenen voor de intercity-petitie..

Ondertekenaars komen uit de kring van (bijna) alle politieke partijen. Ook de burgemeester van Alblasserdam, Bert Blase, heeft de politiek breed gesteunde actie met een twitter bericht onder de aandacht gebracht van zijn volgers.

Het bericht over de actie:

NS reizigers beperkt stap-voor-stap, vanaf de dienstregeling december 2011, de mogelijkheden om snel vanuit Dordrecht naar de grote steden te kunnen reizen. Mensen die Amsterdam en Schiphol reizen voelen zich gedupeerd.

Daarom een actie vanuit de politiek:

Vrijdagmiddag 3 februari 2012 was de officiële aftrap van de Actie dat alle Intercity treinen moeten blijven in Dordrecht. De SP is begonnen met de actie, en uiteraard doet de PvdA mee. Ook GroenLinks en D66 scharen zich achter de actie. De PvdA heeft al eerder onder de aandacht gebracht dat alle Intercity treinen langs Dordrecht moeten blijven rijden. De NS en het rijk willen meer Intercity's over de HSL lijn laten rijden, en die lijn gaat om Dordrecht heen. Dit dupeert duizenden reizigers die van en naar Dordrecht reizen.

Steun massaal de actie "Dordrecht Intercity" en onderteken de petitie: Alle Intercity's moeten blijven in Dordrecht

 

http://petities.nl/petitie/dordrecht-intercitystad

Dordrecht Intercitystad

Het voornemen van de NS om de helft van de Intercity's over het HSL traject te laten rijden dupeert duizenden reizigers die per intercity van en naar Dordrecht reizen.

PETITIE

Wij

De reizigers die gebruik maken van de intercity's die stoppen in Dordrecht

constateren

Dat de Nederlandse Spoorwegen voornemens zijn om de helft van de intercity's die Dordrecht nu aandoen uit economische motieven over het HSL traject te gaan laten rijden waardoor duizenden reizigers elke dag de dupe zijn.
Langere reis- en overstaptijden zijn onze toekomst.

en verzoeken

De Nederlandse Spoorwegen op hun voornemen terug te komen en te besluiten dat in Dordrecht hetzelfde aantal intercity's zullen blijven stoppen.

 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.