Eerste Dordtse Leerregelsdebat succes

13 februari 2012 door Pieter Verhoeve

DORDRECHT - Vrijdagavond was de Trinitatiskapel geheel gevuld tijdens het eerste Dordtse Leerregels Debat. Initiatiefnemer Pieter Verhoeve: 'Kennelijk voorziet dit in een behoefte.'

Voorgangers uit diverse kerken gingen met elkaar in gesprek over de actualiteit van een oude belijdenis.  Diverse prominente Dordtenaren, zoals prof. dr. Anton Vos, wethouder Van de Burgt, president-kerkrentmeester Van de Klooster en raadslid Staat voegden zich bij het publiek dat zeer divers was.

Op vrijdagavond 23 maart 2011 wordt het volgende debat gehouden. Het thema is dan: 'Dordtse Leerregels en de wereldkerk'. Dan zullen onder andere ds. Kieviet, ds. Van den Houten en dr. Mackay het woord voeren. Meer informatie is te vinden op de website van Reformatie Instituut Dordrecht http://reformatieinstituutdordrecht.nl/

Het Reformatorisch Dagblad zorgde op pagina 2 voor een paginavullend artikel voor de verslaglegging

http://www.refdag.nl/kerkplein/kerknieuws/uitverkiezing_is_als_een_muur_waarachter_het_veilig_is_1_622368

 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.