Goud voor jonge kunstrijdsters in internationale wedstrijd

13 februari 2012 door Liesanne
Goud voor jonge kunstrijdsters in internationale wedstrijd

DORDRECHT - Lommel-(B)- Zaterdag 11 februari jl. reisden kunstrijdsters Sophie Bijkerk (9 jaar) en Kyarha van Tiel (11 jaar) van de Dordtse Kunstrijvereniging De Drechtsteden samen met hun trainster Nathalie Oogjen af naar het Belgische Lommel om daar deel te nemen aan de Internationale Miniemencup. 
Deelname was er in de diverse categorieën door meisjes en jongens uit België, Luxemburg, Kroatië en Nederland.  

Barendrechtse Sophie Bijkerk kwam uit in de categorie Miniemen in een veld van 21 rijdsters. Op klassieke muziek van de film Neverland zette Sophie als één na laatste rijdster een schitterende, ontroerende en foutloze kür neer. Haar dubbele sprongen werden allemaal goed uitgevoerd en ook de moeilijke, verplichte pirouetten kwamen prima uit de verf. Sophie won in haar categorie dan ook overtuigend de Miniemencup met bijna drie punten verschil op de nummer twee.

Rotterdamse Kyarha van Tiel startte in de categorie Novice A. Hierin deden 16 rijdsters mee in de leeftijd vanaf 11 jaar. Kyarha reed haar kür op Latin-Amerikaanse muziek. Kyarha liet zeer hoge en mooie sprongen zien en ondanks wat kleine foutjes in haar kür stond Kyarha eveneens op de hoogste trede van het podium.
 
Met de twee  jonge talentvolle kunstrijdsters en grote bekers keerde een trotse coach, Nathalie Oogjen, terug in Nederland. 
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.