Suggesties gevraagd voor Grote Stadsdebat rond jeugd

14 februari 2012

DORDRECHT - Op woensdag 28 maart staat het Grote Stadsdebat in het teken van de jeugd. Een bericht van de organisatie: In Dordrecht worden enkele keren per jaar stadsdebatten georganiseerd door een groep journalisten. Die vinden plaats in het Dordrechts Museum. Zo stonden eerder de ‘teloorgang’ van de oude binnenstad, de (on)bekendheid van Dordrecht als toeristenstad en het wel en wee rondom de pollers op het programma. Het volgende debat op 28 maart heeft als thema jongeren. Het ideaal van het debat is natuurlijk dat er niet óver jongeren wordt gesproken, maar juist voor, door en met jonge mensen.

De richting van het debat zal gaan over wat deze stad jonge mensen te bieden heeft, wat er zoal ontbreekt, hoe we van Dordrecht een jonge en aantrekkelijke stad kunnen maken en wat jongeren hier zelf aan kunnen bijdragen. Veel jongeren zoeken hun heil in Rotterdam, Breda of verder om te gaan stappen. Ook verlaten ze het eiland om elders te gaan studeren of werken. Zijn een toekomstige bioscoop, filmhuis, KFC en Saturn wel voldoende om aan de behoefte te voldoen?

Wat ontbreekt er op het gebied van winkelen, uitgaan, evenementen, sporten, werk of onderwijs? Wat zijn de leuke dingen die deze stad jongeren te bieden heeft? Hebben de kroegen een te hoog ‘ouwe-lullen-gehalte’? Biedt Dordrecht jongeren voldoende om hier te blijven of is een vertrek naar elders onoverkomelijk?

En wat kunnen jongeren zelf doen om Dordrecht te verjongen? Allemaal onderwerpen voor het komende debat. Maar het is vooral de bedoeling dat jongeren zelf kunnen bepalen waarover op 28 maart wordt gedebatteerd. De initiatiefnemers vragen scholen, jongerenorganisaties en jongeren het debat onder de aandacht te brengen in bijvoorbeeld een les en hiervoor met suggesties te komen.

Tips kunnen aangeleverd worden vóór 29 februari bij Thirza Monster via thirzamonster@hotmail.com. Het debat op 28 maart is vrij toegankelijk voor iedereen, maar natuurlijk zijn met name jongeren van harte welkom. Kortom, jongeren met een mening over Dordrecht en ideeën voor de stad die het tevens leuk vinden om hier met andere jongeren over in gesprek te gaan.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.