Treinen vanaf morgen weer volgens normale dienstregeling

14 februari 2012
Treinen vanaf morgen weer volgens normale dienstregeling

DRECHTSTEDEN -  Een verademing voor de treinreiziger. Vanaf woensdag 15 februari moeten alle treinen weer volgens normale dienstregeling rijden. Na een winterperiode, waarin opnieuw is gebleken dat het treinverkeer anno 2012 erg kwetsbaar is voor wat sneeuw en ijs, is nu besloten de treinen weer normaal te laten rijden.

Dit bericht bereikt ons op dezelfde dag dat eigen-aardig in een bekende krant een column schrijft over de strenge vorstperiode van 1963. Als rode draad door dat verhaal loopt dat het treinverkeer gewoon fatsoenlijk bleef rijden. Sterker nog: Op het moment dat er in de rest van Nederland door ijzel met geen enkel voertuig kon worden gereden, bleef de trein toch nog rijden, zo schrijft eigen-aardig.

Blijkbaar is dus niet alles aan evolutie onderhavig...

Minister Schultz vond eerder al de prestaties van de spoorsector benedenmaats; Zij gaf aan dat de infrastructuur niet in orde was en tevens dat reizigers onvoldoende werden geïnformeerd. 

De NS gaven aan meer coulance te hanteren bij het toekennen van schade-eisen als gevolg van vertragingen.  

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.