D66 stelt vragen naar aanleiding van ontwikkeling gebied Vrieseweg-Oranjepark

14 februari 2012
D66 stelt vragen naar aanleiding van ontwikkeling gebied Vrieseweg-Oranjepark

DORDRECHT - Naar aanleiding van vragen van bewoners uit het Vriesepark heeft de fractie D66 een kort bezoek aan het gebied Vrieseweg-Oranjepark-Singel gebracht. Een klein gebied waar grote ontwikkelingen plaats vinden; nl. het verbouwen van het Johan de Wittgymnasium, de nieuwbouw van de Bavinckschool en gymzalen.
Daarnaast bevinden zich in dit gebied de Brandweer, school Muhring, een huisartsenpost met 4 huisartsen en apotheek, naast kantoren waaronder een advocatenkantoor. Het is een klein gebied met veel verkeersbewegingen met piekmomenten op bepaalde tijdstippen op de dag.

Nelleke de Smoker (D66):"De bewoners van het Vriesepark gaven aan zich niet gehoord te voelen in de ontwikkelingen; de uitwerking van bepaalde plannen hebben directe gevolgen voor het wonen cq. woongenot van de bewoners van het Vriesepark, denkende aan een fietsenstalling grenzend aan perceel en de voorgenomen bouwhoogte van de Bavinckschool.

Dat brengt ons op de volgende vragen:

  1. In hoeverre zijn de vergunningen voor de bouw van de Bavinckschool verstrekt en onherroepelijk geworden?
  2. Welke aanpassingen zijn er in het oorspronkelijke plan gedaan na de informatieavonden met bewoners?
  3. Hoe heeft de communicatie naar omwonenden en belanghebbenden plaatsgevonden; zijn alle bewoners en belanghebbenden uitgenodigd om kennis te nemen van de plannen? 
  4. In welke mate wordt in de parkeerbehoefte voorzien van bezoekers van dit gebied, uitgaande van bewoners, ouders die kinderen naar school brengen/halen, huisartsen met spreekuren, kantoren met bezoekers, idem voor apotheek en het onderwijspersoneel?
  5. Hoe gaat de verkeersafwikkeling op piekmomenten , denkende aan schoolaanvang- en eindetijden, verlopen? 

 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.