Nieuw publiekskantoor Essenhof in gebruik genomen

16 februari 2012 door Liesanne
Nieuw publiekskantoor Essenhof in gebruik genomen

DORDRECHT - Het nieuwe publiekskantoor van de gemeentelijke begraafplaats en crematorium de Essenhof is afgelopen woensdag in gebruik genomen. Daarmee heeft de Essenhof een nieuwe mijlpaal bereikt in het verbeteren van de dienstverlening. Medewerkers zijn "supertrots" op de mooie, nieuwe (en bovendien duurzame) werkplekken.

Het publiekskantoor is ontworpen door het Dordtse architectenbureau EGM. Bezoekers, nabestaanden en relaties kunnen in dit kantoor terecht met vragen over de uitvaart, uitgifte van graven en urnenplaatsen, vergunningen voor grafbedekking, meldingen over onderhoud, asbestemmingen, de aankoop van sierurnen en alle overige bezoekersinformatie. Ook zijn er in het gebouw representatieve ontvangst- en gespreksruimtes ingericht.

Verbouwing crematorium
Op dit moment is de verbouwing gaande van het crematorium in het ronde witte hoofdgebouw van de Essenhof. Aanleiding voor deze verbouwing zijn de nieuwe richtlijnen waaraan alle crematoria moeten voldoen. Ook worden in dit gebouw de aula en de werkruimtes aangepast aan de moderne eisen.

Masterplan Essenhof
De bouwwerkzaamheden zijn een onderdeel van het Masterplan Essenhof dat in 2010 is vastgesteld door de gemeenteraad. Dit Masterplan voorziet ondermeer in een uitbreiding van de dienstverlening, de uitvoering van achterstallig onderhoud en het verhogen van de kwaliteit en uitstraling van de groene omgeving op de begraafplaats. Het Masterplan moet er tevens voor zorgen dat de Essenhof voldoet aan alle wettelijke eisen, onder andere  op het gebied van de uitstoot van verbrandingsgassen. Verder wordt de capaciteit van de Essenhof uitgebreid, zodat de begraafplaats ook in de toekomst zijn functie kan behouden.

 
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.