€ 7,5 miljoen extra voor Voor- en vroegschoolse Educatie (VVE)

16 februari 2012 door Liesanne

DORDRECHT - De gemeente Dordrecht ontvangt € 7,5 miljoen in de periode van 2012-2015 aan extra geld voor Voor- en vroegschoolse Educatie (VVE) en Schakelklassen van het rijk. Het extra budget wordt gericht ingezet op voorkoming van taalachterstanden in de voorschoolse periode en in het primair onderwijs. De aanvraag voor het extra geld is in overleg met schoolbesturen en directies van kinderopvang en peuterwerk gedaan.

De gemeente Dordrecht zet het extra geld met name in voor:

-   uitbreiding van het aantal plaatsen in VVE- groepen 
-   meer HBO- opgeleiden in VVE- programma’s 
-   uitbreiding van Schakelklassen in het basisonderwijs 
-   verbetering van de kwaliteit.

Gezamenlijke afspraken 
De gemeente Dordrecht ontvangt ieder jaar ongeveer 4 miljoen euro voor het onderwijsachterstandenbeleid (OAB). Daarnaast ontvangt de gemeente nu dus 7,5 miljoen extra in de periode 2012-2015. De gemeente Dordrecht heeft de regie over de middelen. De komende tijd formuleert de gemeente samen met schoolbesturen, peuterspeelorganisaties en kinderdagverblijven afspraken over de besteding van het geld. Die afspraken zullen voor een groot deel voortbouwen op ontwikkelingen die eerder in gang zijn gezet.

Daarnaast gaat het ook om nieuwe ontwikkelingen zoals afspraken over Schakelklassen, de inzet van HBO’ ers in het voorschoolse VVE aanbod en verhoging van het taalniveau van pedagogisch medewerkers. In overleg met het primair onderwijs is besloten in Dordrecht geen nieuwe koers uit te zetten bijvoorbeeld door een Zomerschool te realiseren zoals andere gemeenten doen, maar om te investeren in verbetering en uitbreiding van het bestaande aanbod van Voor- en vroegschoolse Educatie.

 
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.