Reclame op telefooncellen

22 februari 2012 door Liesanne

DORDRECHT - Dordrecht behoudt 12 openbare telefooncellen, verspreid over de stad. De nieuwe exploitant RBL-Telecom mag voortaan in 11 van deze telefooncellen een reclamepaneel plaatsen. Alleen op die manier is een telefooncel nog rendabel.

De afgelopen jaren is het gebruik van openbare telefooncellen sterk gedaald, als gevolg van de opkomst van mobiele telefonie. In 2000 stonden er nog 100, in 2008 was dit al gedaald tot 30.

De wettelijke verplichting van één telefooncel per 5000 inwoners is al in 2008 vervallen. De gemeente wil wel mogelijk maken dat mensen zonder mobiele telefoon in openbare cellen kunnen bellen, maar wil daar geen exploitatievergoeding voor betalen. Door reclame toe te staan, is de exploitatie rendabel te maken. De gemeente sluit daartoe een overeenkomst met RBL Telecom, dat vorig jaar de exploitatie van KPN overnam. Ook in diverse andere steden mag het bedrijf reclame ophangen in de telefooncellen.

Wijken
De 12 openbare telefooncellen staan verdeeld over Dordrecht. De locaties zijn gebaseerd op het telefoongebruik in de afgelopen jaren. De locaties zijn: Burgemeester de Raadtsingel en Johan de Wittstraat (centrum), Plein 1940-1945 en IJsselstraat (Staart), Brouwersdijk (Krispijn), Groen van Prinstererweg/Van Oldenbarneveltplein en Thorbeckeweg (Crabbehof), Admiraalsplein (Wielwijk), Blaauwweg (Sterrenburg), Damplein (Dubbeldam) en Pearl Buck-erf (Stadspolders).

 
Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.