Een bijzondere kijk op het leven op straat in Dordrecht

24 februari 2012 door Liesanne
Een bijzondere kijk op het leven op straat in Dordrecht

DORDRECHT - Dé gitarist van het Leger des Heils, hangjongeren in ‘hun’ tunnel en party chicks zonder club. De expositie Street Life van kunstenaar Bram Verbrugge en fotografe Ilse van Driel geeft een bijzondere kijk op het leven op straat in Dordrecht. De expositie gaat zaterdag 3 maart van start tijdens de opening van een nieuwe zaal in café Merz.

Tijdens de expositie zijn schilderijen van Bram Verbrugge te zien en foto's van Ilse van Driel. Op iedere foto is een (deel van) canvas te zien in een bijzondere omgeving, met unieke Dordtenaren of tijdens een opvallende gebeurtenis. Eigenaar Tim Berendsen van Merz: ,,Het mooie van de expositie is dat je veel plekken herkent. Als echte Dordtenaar is het een uitdaging om alle plaatsen te kunnen benoemen. Bovendien zijn we erg enthousiast over de schilderijen en de prachtige foto's.'' 

De opening van de expositie is tegelijkertijd de opening van een nieuwe zaal op de eerste verdieping van café/restaurant Merz aan de Korte Kalkhaven 3 in Dordrecht. Daar kunnen zelfstandigen, flexwerkers en freelancers overdag werken en kunnen bedrijven vergaderingen houden. Zaterdag is de zaal vanaf 20.00 uur open en om half negen zal er een kort openingsmomentje zijn.  

Tijdens de opening zal Bo Bodewitz op zijn driesnaarsgitaar spelen. Zangeres Sophie Rentema en Mark Bogert verzorgen samen een akoestisch optreden en de Dordtse woordkunstenaar Elten Kiene, oftewel Ella zal samen met Ricky Versluis de eerste verdieping van Merz vullen met een bijzondere spoken word performance. Entree is gratis.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.