Simultaan in winkelcentrum Sterrenburg vestigt aandacht op Leerpark-marathon

25 februari 2012
Simultaan in winkelcentrum Sterrenburg vestigt aandacht op Leerpark-marathon

DORDRECHT – Honderden mensen genoten zaterdagmiddag korte of langere tijd van de denksport schaken in winkelcentrum Sterrenburg.  De Stichting tot Bevordering van de Schaaksport in Dordrecht liet Hans Berrevoets rondjes lopen als simultaangever. De drie voudig kampioen van schaaksoos de Willige Dame kwam op een verdienstelijke score van tachtig procent uit. Tegenstanders van alle leetijden deden mee, waaronder een enthousiaste Kay  Flapper.

De schaakshow werd mee mogelijk gemaakt door de winkeliersvereniging Sterrenburg. Daarom begeleidde secretaris Arie de Geus de eerste zet aan het bord van de voorzitter van de gemeentelijke sportraad Andries van de Graaf.
De simultaan was vooral bedoeld om de aandacht te vestigingen op de snelschaakmarathon, die op zaterdag 3 maart tientallen grootmeesters naar het Leerpark haalt.  Grootmeester Seirawan geeft twee dagen eerder in het ziekenhuis een simultaan.

Meer informatie op de website:
http://www.snelschaakmarathon.nl/SSM2011/

en bij www.tomsschaakboeken.nl

Bericht gemeente:
De 14e editie van de Leerpark Snelschaakmarathon vindt zaterdag 3 maart plaats in het Da Vinci College aan de Leerparkpromenade. Wethouder Rinette Reynvaan van sport verricht om 9.45 uur de officiële opening van dit toernooi in het Atrium van gebouw Ocra. Aan het toernooi doen 200 spelers mee, onder wie topspelers als Loek van Wely en Jan Timman.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.