Sporenonderzoek naar zwerfafval

27 februari 2012 door Liesanne
Sporenonderzoek naar zwerfafval

DORDRECHT - Winkelend publiek in Dordrecht keek zaterdag vreemd op toen ze mannen in witte overalls door de Statengang zagen lopen. Een witte tent, sporenonderzoek…er zou toch geen niets ernstigs zijn gebeurd? De mannen van het S.Z.A. team vinden van wel. Afval op straat gooien is immers een ernstig delict.

Gekleed in witte overalls loopt het S.Z.A.-team (Sorry Zwerfafval Team) door de Statengang op zoek naar zwerfafval. Zodra dit is gevonden wordt het terrein met afzetlint afgezet en wordt een witte tent opgebouwd. Zorgvuldig plaatsen de mannen bij elk stukje zwerfafval een bordje waar een nummer op staat. Sommige stukjes afval worden voorzichtig met een kwastje gereinigd. Nadat het gefotografeerd is, wordt het afval met behulp van een pincet in een plastic zakje gestopt. 

Winkelend publiek wordt ondervraagd. "Waar was U gistermiddag rond dit tijdstip?" en "Wilt u even in dit zakje spugen? We willen uw DNA controleren." Er wordt hardop gelachen als duidelijk wordt dat het niet om een ernstig delict gaat, maar om een onderzoek naar zwerfafval.

Dordrecht Schoon
De ludieke actie is georganiseerd door Duurzaamheidscentrum Weizigt. De actie is een voorproefje op de landelijke actieweek Nederland schoon die op zaterdag 10 maart van start gaat. Tijdens deze week wordt aandacht gevraagd voor zwerfvuil en worden inwoners van Dordrecht en professionals opgeroepen om met elkaar straat, buurt en wijk schoon te maken. 

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.