Schaakmarathon is champions league in Dordrecht

29 februari 2012
Schaakmarathon is champions league in Dordrecht

DORDRECHT -  De schaakmarathon die zaterdag op het Leerpark in Dordrecht wordt gehouden, is internationaal. Grote namen in de schaakwereld wonnen in de dertien afleveringen vanaf 1996.

Het evenement behoort in de schaakwereld tot de Champions League. Het open-snelschaakkampioen van Nederland is meer dan een toernooi. Vanaf 1996 laat de organisatie zien, hoe de automatisering zo'n evenement over 34 ronden mogelijk maakt. Daarom wordt het ook op het Leerpark gehouden.

Het Tata-chess toernooi in Wijk aan Zee kan als internationaal evenement altijd rekenen op veel regionale, landelijke en internationale media aandacht . Blijkbaar moet de regio Dordrecht er nog aan wennen één dag zo'n topevenement binnen de poorten van de stad te hebben.

Alle info op de website van de snelschaakmarathon, www.snelschaakmarathon.nl

De winnaars van de vorige edities:

1996: Jeroen Piket

1997: Kiryl Georgiev

1998: Loek van Wely

1999: Rafael Vaganian

2000: Loek van Wely

2001: Joel Lautier

2002: Jeroen Piket

2003: Ivan Sokolov

2004: Alexy Dreev

2005: Valery Baklan

2006: Sergey Tiviakov

2007: Geen toernooi

2008: Geen toernooi

2009: Geen toernooi

2010: Viktor Erdos

2011: Yasser Seirawan

 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.