Jongeren staan centraal op Grote Stadsdebat in Dordrecht op 28 maart

04 maart 2012
Jongeren staan centraal op Grote Stadsdebat in Dordrecht op 28 maart

DORDRECHT - Het eerste grote stadsdebat voor jongeren, in het Dordrechts Museum, gaat woensdagavond 28 maart over twee hoofdthema’s. Jongeren blijken volgens een eerste peiling bij scholen vooral te willen praten over vrije tijd en onderwijs & werk. Speciaal voor onderwerpen die niet onder die thema's vallen wordt een derde debatronde gepland.

Vragen, die zeker aan de orde komen tijdens het debat, zijn: welke toekomst zien jongeren in Dordrecht? Of denken zij al aan verhuizen? Wat kan en moet de gemeente Dordrecht doen om de stad aantrekkelijker te maken voor de jonge generatie? Daarbij past dan ook de vraag wat jongeren daar zelf aan kunnen en willen doen.

De organisatie van het vierde Grote Stadsdebat heeft besloten om het programma grofweg in drie stukken te hakken. "We hebben de vele reacties van jongeren vertaald in ons voorlopige programma. Het grote debat zal daarom een avond worden van, voor, door en met de jongeren. Een aantal scholen besteedt al vooraf aandacht aan het debat en de thema’s”, aldus Hans Berrevoets, woordvoerder van de organisatie.

Half maart wordt het draaiboek vastgesteld. Tot dat moment zijn reacties van de jongeren welkom. Contactpersoon  is Thirza Monster:

ThirzaMonster@hotmail.com. Bij het debat zij alle Dordtse jongeren welkom in het Dordrechts Museum. Het begint op woensdag 28 maart om 19.00 uur en na afloop, rond 20.15 uur, kan er volop worden nagepraat. Ook restaurant Art en Dining verleent medewerking net zoals het Dordrechts Museum. 

De Grote Stadsdebatten zijn opgezet om voor alle generaties een debatcultuur in Dordt op te bouwen. De eerste aflevering was op 20 april 2011. Mensen uit de journalistieke wereld, zoals Kees Thies, Thijs Blom en Hans Berrevoets, namen het initiatief, maar zij zoeken ook eween zo breed mogelijk draagvlak onder het initiatief. 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.