Unieke regionale samenwerking tussen scholen

04 maart 2012
Unieke regionale samenwerking tussen scholen

DRECHTSTEDEN - Op 6 maart ondertekenen alle VMBO-MBO scholen in de Drechtsteden een voor Nederland uniek Convenant. Met dit Convenant Masterplan Beroepskolom VMBO-MBO Drechtsteden zetten de scholen een belangrijke stap in het creeëren en behouden van toekomstbestendig beroepsonderwijs in de Drechtsteden.

Basis voor het Convenant is de economische structuur van de regio waarin de maritieme sector een belangrijke plaats inneemt en de grote vervangingsvraag naar technische vakmensen en mensen in de zorg. Uniek aan het Convenant is de samenwerking van alle VMBO’s in de regio - CSG De Lage Waard, Grienden College, Insula College, Walburg College, Stedelijk Dalton Lyceum, Wartburg College locatie Marnix, Willem de Zwijger College - met de MBO scholen Wellant College en Da Vinci College.

Max Hoefeijzers, voorzitter van de deelnemende scholen: “Voor toekomstbestendig beroepsonderwijs in de Drechtsteden is deze samenwerking van groot belang. Wij kunnen dat echter alleen als de scholen samenwerken met bedrijfsleven en gemeenten. Ook hebben we ruimte nodig van de Minister om te kunnen experimenteren met nieuwe vormen van beroepsonderwijs waarin we studenten opleiden voor de vraag op de arbeidsmarkt.” 

Wethouder Bert van de Burgt: “Ik heb veel waardering voor het onderwijs dat nu gezamenlijk dit Convenant ondertekent. De regio Drechtsteden is het derde maritieme knooppunt van Nederland waarin zo’n 8000 mensen werkzaam zijn. Door vergrijzing verdwijnen veel mensen van de arbeidsmarkt. Het onderwijs zal met het leveren van vaklieden op MBO-niveau 4 en hoger, hierop in moeten springen. Met dit Convenant is een goede stap gezet in het opleiden van hoogwaardige technische vakmensen. Zo kunnen we onze toppositie in de maritieme sector behouden.” 

Het Masterplan Beroepskolom VMBO-MBO Drechtsteden wordt ondersteund door het Programma Arbeidsmarktbeleid. Met het Programma Arbeidsmarktbeleid geven de gemeente Dordrecht en de Drechtsteden gemeenten samen met bedrijven, onderwijsinstellingen en overheden de arbeidsmarkt in de regio een impuls. De missie van het programma is ontwikkeling van een arbeidsmarkt die aansluit op de (toekomstige) vraag van het bedrijfsleven. Deze arbeidsmarkt sluit mensen in door het talent van mensen centraal te stellen in plaats van mensen uit te sluiten op basis van wat ze niet kunnen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.