Gymnastiekvereniging OKK gaat de wijk in

05 maart 2012 door Liesanne
Gymnastiekvereniging OKK gaat de wijk in

DORDRECHT - De Dordtse gymnastiekvereniging OKK vindt het belangrijk dat alle kinderen in Dordrecht de kans krijgen om te sporten en hun talent te ontwikkelen. Mede vanuit deze overtuiging is de vereniging ook in de wijken Krispijn, Crabbehof en Wielwijk actief om kinderen te stimuleren te gaan sporten.

“Dat doen we graag omdat we als vereniging een bijdrage willen leveren aan het welzijn en betere gezondheid van kinderen in Dordrecht. Doel is om meer mensen uit deze wijken lid te laten worden van een vereniging en we vinden het heel fijn als ze lid worden van OKK. OKK is een maatschappelijk betrokken organisatie”, zegt Mirjam Kiewiet, voorzitter van het OKK-bestuur.

Vanuit deze visie startte OKK in de zomer 2009 een satellietclub in Dordrecht-West. Een initiatief om kinderen kennis te laten maken met het sportaanbod van OKK en hen in de wijk te laten trainen. 

De satellietclub kwam tot stand in nauwe samenwerking met de gemeente Dordrecht. “OKK en de gemeente vonden elkaar in het gemeenschappelijke doel om de jeugd in Dordrecht ruimte te geven voor sporten en talentontwikkeling”, aldus Kiewiet. “Dordrecht is een van de weinige gemeenten in Nederland waar zo veel geïnvesteerd wordt in de sport. Een positieve ontwikkeling”, valt Leny Hamers, lid dagelijks bestuur OKK, haar bij. 

Selectieteams
OKK telde tot voor kort nauwelijks leden uit Dordrecht-West. Maar door de komst van de satellietclub in de wijk vinden steeds meer kinderen uit dit deel van Dordrecht hun weg naar de vereniging. “Er zijn zelfs al drie meiden doorgestroomd naar de selectieteams dance bij OKK. Dit soort successen geven mij plezier en energie in mijn werk”, aldus Janneke Hamers, combinatiefunctionaris van de satellietclub.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.