BVFP Dordrecht krijgt flinke rekening voor plaatsen van krantenartikelen

16 november 2010
BVFP Dordrecht krijgt flinke rekening voor plaatsen van krantenartikelen

DORDRECHT - De Belangen Vereniging Funderings Problematiek (BVFP) in Dordrecht komt sinds 16 november 2000 op voor de belangen van eigenaren van woningen met funderingsproblemen. Op 16 november 2010 bestaat de BVFP-Dordrecht dus 10 jaar.

De informatievoorziening van overheden aan gemeenten was en is, uitermate beperkt. Reden om al vanaf het begin op de website www.platformfundering.nl zo veel mogelijk informatie te plaatsen waaronder nieuwsbrieven, eigen publicaties en allerlei krantenartikelen uit alle hoeken uit Nederland. Voordat we hiermee begonnen is aan de redacties telefonisch om toestemming gevraagd. Dat was voor geen enkele redactie een probleem mits we de artikelen met bronvermelding zouden plaatsen. Dat hebben we altijd consequent gedaan. Artikelen zijn altijd integraal overgenomen.

Begin dit jaar ontvingen we echter van Cozzmoss B.V.  een gepeperde rekening voor geplaatste artikelen van de Volkskrant, Trouw, NRC  en SDU waaronder Cobouw voor een totaalbedrag van € 15.301,40. Cozzmoss is een organisatie die de auteursrechten van onder andere krantenartikelen beschermt.

De Belangen Vereniging heeft met inschakeling van een advocaat getracht Cozzmoss op andere gedachten te brengen. Ook heeft zij meteen alle krantenartikelen van de website gehaald en aldus geprobeerd tot een milde schikking te komen. Hetgeen helaas niet gelukt is.

Op 10 november stond de deurwaarder voor de deur. De BVFP-Dordrecht is gedagvaard om op 8 december bij de rechtbank in Dordrecht in een bodemprocedure te verschijnen.

De artikelen op de website voorzagen in een behoefte aan nieuwsvoorziening en informatie voor huiseigenaren in heel Nederland. Maar ook voor de advies en onderzoeksbureaus waren zij een bron van nieuws en informatie. Het bestuur van de BVFP-Dordrecht betreurt het zeer dat de pers (Cozzmoss) op een dergelijke manier omgaat met een belangenorganisatie die opkomt voor gedupeerden Zij negeert hiermee de gemaakte mondelinge afspraken en komt met een gepeperde rekening waardoor de nieuws- en informatievoorziening op de website www.platformfundering.nl helaas (voorlopig) beperkt is.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.