Voorrangsmaatregelen bij wegversmallingen worden opgeheven

09 maart 2012 door Liesanne

DORDRECHT - Het college van b&w heeft in overleg met de Brandweer besloten de voorrangsmaatregelen bij de wegversmallingen in de wijken Stadspolders, Sterrenburg de Staart en Dubbeldam op te heffen. Dit komt zowel de verkeersveiligheid als de doorstroming ten goede.

Op verzoek van de Brandweer is destijds, vanwege de wettelijke aanrijtijd bij de wegversmallingen, een voorrangsmaatregel in de wijken ingesteld. Nu er een tweede uitrukpost op het Leerpark is gerealiseerd, is de aanrijtijd voor de Brandweer naar de wijken verbeterd en kunnen de voorrangsmaatregelen worden opgeheven. 

Wethouder J. Mos (verkeer): “Naast het bevorderen van de verkeersveiligheid en een goede doorstroming van het verkeer streeft de gemeente ook naar een beperking van het aantal verkeersborden. Het opheffen van deze voorrangsmaatregelen sluit daar uitstekend bij aan!” 

De voorrangsmaatregelen worden bij de volgende locaties opgeheven: 

Stadspolders 
Op de Stadspolderring ten hoogte van het Van de Broek-erf, Mina Krüseman-erf en op de Chico Mendesring ten hoogte van Azobe. 

Sterrenburg 
Op de Assumburg ten hoogte van Loevestein nummer 162, ten hoogte van Goudestein/Weerdestein nummers 160/145 en op de Hellenburg ten hoogte van Nijenstein nummer 20. 

De Staart 
Op de Wielingenstraat ten hoogte van Damsterdiep, op Haringvlietstraat ten hoogte van Oosterdiep en op de Haringvlietstraat ten hoogte van Hoendiep. 

Dubbeldam 
Op de Gravensingel ten hoogte van nummer 29. 
Eind vorig jaar is de voorrangsmaatregel op de Eikenlaan al opgeheven. 

Het opheffen van de voorrangsmaatregel is woensdag 22 februari 2012 gepubliceerd op de Gemeentenieuwspagina in huis-aan-huisblad de Stem van Dordt. De bezwaartermijn is zes weken. Als er geen bezwaar is ingediend dan worden de verkeersborden verwijderd.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.