Game over voor het eerste team Sani-Dump Dordrecht Lions na wederom verlies tegen Hys Hokij Den Haag

12 maart 2012 door Liesanne
Game over voor het eerste team Sani-Dump Dordrecht Lions na wederom verlies tegen Hys Hokij Den Haag

DORDRECHT - Het eerste team van Sani-Dump Dordrecht Lions heeft zaterdagavond de tweede play-off wedstrijd met 4-8 verloren van Hys Hokij Den Haag. Door deze nederlaag is het seizoen ten einde. De wedstrijd werd in het Sani Dome bekeken door ongeveer 700 toeschouwers.

Het eerste divisie team van Hys Hokij den Haag was voor deze wedstrijd versterkt met een aantal ere-divisie spelers, die ook tijdens de wedstrijd het verschil hebben gemaakt.

Bij het beginsignaal omstreeks 20.55 uur, bleek al het krachtverschil tussen beide teams. Stonden de Lions de laatste keer nog binnen twee perioden met 0-2 voor, nu was het omgekeerd. Binnen 6 minuten keken de Lions al tegen een 0-2 achterstand aan. Met deze stand kon ook de thee opgezocht worden.

Bij aanvang van de tweede periode werd duidelijk dat de Lions op jacht gingen naar de aansluiting en deze kwam ook na 54 seconden speeltijd. Jeroen van den Broek scoorde in een scrimmage voor de Haagse goalie het eerste doelpunt. Inge Mijnders was daar nauw bij betrokken en kon een assist op zijn naam laten schrijven. Door deze treffer kregen de Lions weer een opleving. De spirit was weer terug en er werd weer gestreden voor elke meter.  Na 12 minuten kon Ramon van Waardenburg de puck in het aanvalsvak brengen waarna hij deze kon terugleggen op de blauwe lijn. Tim 

Donders was vervolgens diegene die met een hard afstandschot inschoot. Met deze gelijkmaker lag de wedstrijd  weer helemaal open. Den Haag was onder de indruk mede door een aantal kansen die door de Lions na dit doelpunt werden gecreëerd. Helaas konden deze niet worden verzilverd. Toch kwam de dreun voor de Lions niet veel later. In de 14e en 15e minuut werd door Den Haag twee maal gescoord waardoor weer tegen twee doelpunten verschil aangekeken moest worden.

In deze periode moest verdediger Carlo Mijnders het ijs verlaten met een zware knie blessure. Onduidelijk is nog wat zijn revalidatie periode wordt.

5 Minuten in de derde periode liep Den Haag uit naar een 2-5 voorsprong waardoor de kansen op een overwinning steeds kleiner werden. Enkele seconden hierna wist Tim Donders met een schot vanaf de blauwe lijn het derde doelpunt op het scorebord te laten verschijnen. Ondanks dat kregen de Hagenezen steeds meer vat op de wedstrijd.

De Lions begonnen tegen zich zelf te spelen en maakten daarbij ook de nodige straffen. Den Haag daarentegen speelde het spelletje slimmer, lokte straffen uit en konden daardoor op een gegeven moment uitlopen naar  3-7. Jeroen van de Broek wist uiteindelijk de schade enigszins beperkt te houden. Na een uitbraak wist hij mooi met de backhand te scoren. Bij deze aanval raakte de goalie van Den Haag geblesseerd wat nog een opstootje opleverde tussen beide teams.

Met de stand 4-8 moesten de Lions genoegen nemen. De finale gaat gespeeld worden tussen Hys Hokij Den Haag en Eindhoven High Techs. Het is voor de Lions in ieder geval game over en het vizier moet nu gericht worden op het volgende seizoen.  

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.