Omzetgroei, innovatie en meer merkwaarde door MVO

12 maart 2012 door Liesanne
Omzetgroei, innovatie en meer merkwaarde door MVO

DRECHTSTEDEN- MVO leidt tot omzetgroei, innovatie en meer merkwaarde, aldus Willem Lageweg, directeur van MVO Nederland. Dat duurzaamheid vooral in economisch mindere tijden van belang is bleek uit de volle zaal. Ruim 90 ondernemers namen deel aan de startbijeenkomst van het Bedrijvenplatform MVO Drechtsteden. Directeur Louise Bergenhenegouwen gaf gisteravond het startsein. Het bedrijvennetwerk in de Drechtsteden is daarmee een feit.

Na de opening door Louise Bergenhenegouwen werd door de wethouders Harry Wagemakers en Henk Mirck de belangrijke rol toegelicht die het bedrijfsleven heeft bij het bereiken van duurzaamheidsambities. Vervolgens was het de beurt aan Willem Lageweg, directeur van MVO Nederland. Volgens Lageweg is maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) in een versnelling gekomen. MVO is daarmee een manier van ondernemen geworden waarmee concurrentievoordeel te behalen valt, met respect voor mens en milieu. Aansluitend liet Cora Jongenotter, MVO-manager van VORM te Papendrecht, zien hoe ondernemers door integratie van MVO in de gehele bedrijfsvoering kosten kunnen besparen en innovatiekansen kunnen creeren.

Duurzame barrières wegnemen
Ook de wethouders van Dordrecht en Zwijndrecht erkennen het belang van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Vanuit hun rol zullen zij nagaan welke wettelijke of bestuurlijke barrières het maatschappelijk verantwoord ondernemen momenteel belemmeren om deze barrières waar mogelijk weg te nemen.

Duurzame contacten
Tijdens de netwerkborrel werden ervaringen uitgewisseld en ontstonden er nieuwe contacten. Ook bespraken de ondernemers de mogelijke invulling van vervolgbijeenkomsten van het platform. Zowel in de zaal als op de sociale media platformen waren de reacties lovend: van “mooi duurzaam signaal” tot “synergetisch” en “inspirerend”.

Kennis en inspiratie
Het bedrijvenplatform heeft als doel bedrijven uit de Drechtsteden samen te brengen om kennis en praktijkervaringen met elkaar te delen. Met deze kennis en inspiratie kan de ondernemer meer bewuste keuzes maken om een balans te bereiken tussen people, planet en profit. Lezingen van koplopers in duurzaamheid zorgen ervoor dat de leden van het platform geïnformeerd blijven over de laatste ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid. Tenslotte vormt het platform een ontmoetingsplek voor ondernemers om nieuwe duurzame samenwerkingen aan te gaan of te versterken.

Vervolgbijeenkomst
De presentaties zijn vanaf vandaag te bekijken op de website van Duurzaamheidscentrum Weizigt: www.weizigtnmc.nl. In juni organiseert het duurzaamheidscentrum een tweede bijeenkomst. Wilt op de hoogte blijven van de activiteiten van het Bedrijvenplatform MVO Drechtsteden? Stuur dan een e-mail met uw contactgegevens naar Sander Verschuren, Adviseur Duurzaamheid: s.verschuren@dordrecht.nl. 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.