Kamerverhuurder kan vergunning kwijtraken bij drugshandel

12 maart 2012
Kamerverhuurder kan vergunning kwijtraken bij drugshandel

DORDRECHT - Als de politie drugshandel constateert in een pand waar legaal kamers worden verhuurd, loopt de verhuurder het risico de vergunning kwijt te raken. Daarnaast kan de woning ook drie maanden worden gesloten. Burgemeester Brok en wethouder Piet Sleeking laten dat weten in hun antwoord op een open brief van raadslid Jacqueline van Dongen.  

“In Dordrecht wordt een helder drugsbeleid gevoerd”, aldus Jacqueline van Dongen . “Aanpak van overlast en misstanden die gerelateerd zijn aan kamerverhuurpanden is een van de speerpunten van dit college. De aanpak van overlastgevende situaties, verhuur zonder vergunning en brandgevaarlijke situaties wordt voortvarend uitgevoerd”.  

“Ook drugshandel vanuit kamerverhuurpanden verdient deze voortvarende aanpak”, zo stelde Jacqueline van Dongen in een open brief aan burgemeester Brok. 

Uit de vandaag ontvangen antwoordbrief blijkt dat het college de zorgen rond overlast door drugshandel vanuit kamerverhuurpanden deelt. De burgemeester licht de bevoegdheden toe die hem ter beschikking staan. Het is tot op heden nog niet voorgekomen dat in Dordrecht een woning is gesloten in verband met drugshandel. De burgemeester voelt zich naar aanleiding van de open brief uitgenodigd om meer toepassing te geven aan zijn bevoegdheden en daar ook actief op te sturen. 

Dat betekent dat een kamerverhuurder bij drugshandel de vergunning kwijt kan raken. Het college wil duidelijk uitdragen dat drugshandel in of vanuit kamerverhuurpanden ook niet wordt getolereerd. Het aantal gevallen is tot nu toe gering, waar het zich voordoet is de overlast echter groot. 

Mocht in de toekomst blijken dat strikter beleid nodig is, dan is het college bereid ook daar invulling aan te geven. Jacqueline van Dongen is positief over de ontvangen reactie en spreekt vertrouwen uit in de Dordtse aanpak van deze problematiek.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.