Dordt doet mee met NL DOET

12 maart 2012 door Liesanne
Dordt doet mee met NL DOET

DORDRECHT - Op 16 en 17 maart aanstaande vindt NL DOET weer plaats. Ook DWO, het Stedelijk Dalton Lyceum, MEE Drechtsteden  en  de Vrijwilligers Vacature Bank doen mee! Ze hebben zeventien leuke en spannende klussen verzameld, waaraan  scholieren  en andere vrijwilligers op vrijdag 16 maart meewerken.

Het opknappen van een schoolplein, het voorjaarsklaar maken van de buurtmoestuinen in Crabbehof, een workshop waarin de jeugd ouderen de geheimen van hun mobiele telefoon leert,  het maken van voorjaarsstukjes in het Parkhuis, de keuken van de kledingbank opknappen, een foto- en videoreportage van NL DOET in Dordrecht maken, meehelpen met de politiesurveillance op de weekmarkt. Dit is slechts een greep uit de mogelijkheden deze dag.

120 Scholieren van het Stedelijk Dalton Lyceum voeren de klussen uit in het kader van hun maatschappelijke stage, daarnaast werken de Vrijwilligers Vacature Bank en werknemers van DWO en MEE Drechtsteden mee.

NL DOET
NL DOET is de jaarlijkse vrijwilligersactie van het Oranje Fonds. In het hele land worden vrijwilligers opgeroepen mee te helpen met verschillende klussen, vorig jaar deden meer dan 150.000 mensen in Nederland mee aan NL DOET. Het Oranje Fonds is het grootste, nationale fonds op sociaal gebied en steunt organisaties die een betrokken samenleving bevorderen in Nederland en in het Caribische deel van het Koninkrijk. Prins Willem-Alexander en Prinses Máxima zijn beschermpaar van het Oranje Fonds.

 
 
 
 
 
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.