Damclub Dordrecht blijft hoofdklasser

12 maart 2012
Damclub Dordrecht blijft hoofdklasser

DORDRECHT - DC Dordrecht trok in tweede sneldambarrage tegen Kennemerland aan het langste eind en blijft daardoor hoofdklasser in de nationale damcompetitie. In de reguliere promotie/degradatiewedstrijd leek Kennemerland door een tactische opstelling de wedstrijd te gaan winnen. Na een remise van Wout Kroonen verloren Nico Knoops en Jelle Groeneveld hun partijen.

Ton van Bokhoven bracht middels een fraaie positionele zege de spanning terug, maar toen Randy Horne onderuit ging stond er na de eerste tijdnoodfase 3-7 op het scorebord en stond Fred Roedolph een vol schijf achter. Maar Rob van Eijk richtte zich deze speelronde op en won overtuigend zijn partij. Na remises van Anton Kosior en Arie van de Weteringh bracht Joop Roedolph de partijen weer op gelijke hoogte: 9-9. Inmiddels was Fred Roedolph vanuit een verloren stand in een moeilijk doch remise-eindspel terecht gekomen. Nadat deze ook werd bereikt stond er 10-10 als eindstand op het scorebord en moest er gesneldamd worden in dezelfde opstelling maar wel met verwisselde kleuren. 

Arie van de Weteringh, Ton van Bokhoven, Rob van Eijk en Wout Kroonen kwamen tot winst. Daar stonden nederlagen tegenover van Randy Horne, Jelle Groeneveld, Fred en Joop Roedolph. Waardoor de eindstand wederom op 10-10 uit kwam. Een tweede en beslissende sneldamronde was toen noodzakelijk waarbij de tactische opstelling van de gasten nu in hun nadeel werkte.

Immers mocht het weer 10-10 worden dan zou de winstpartij aan het hoogste bord in de reguliere wedstrijd de beslissing brengen en dat was in het voordeel van DC Dordrecht waar Ton van Bokhoven aan bord 3 had gewonnen. Zo ver kwam het echter niet want in de tweede sneldambarrage verloor alleen Ton van Bokhoven en wonnen Nico Knoops, Joop Roedolph, Rob van Eijk en Wout Kroonen waardoor de eindstand op 13-7 werd bepaald.

 
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.