Trivire opent ‘De Uitleenschuur’ voor tuingereedschap in Krispijn

14 maart 2012

DORDRECHT - Om de tuin netjes te onderhouden is – vaak behoorlijk prijzig - gereedschap nodig. In de wijken Oud en Nieuw Krispijn in Dordrecht blijkt dat bewoners behoefte hebben om hun tuin netjes ‘zomerklaar’ te maken, maar dat niet iedereen zich het juiste gereedschap kan veroorloven. Trivire en de LETS Ruilwinkel maken het nu mogelijk dat bewoners van Krispijn gereedschap kunnen lenen door op vrijdag 16 maart 2012 'De Uitleenschuur' aan het Mauveplein te openen.

 
 
 
Om 09:30 uur opent Marc Vintges, directeur van Trivire, samen met de voorzitter van de LETS Ruilwinkel, Kees Wijnmalen en burgemeester Brok de Uitleenschuur aan Mauveplein 2A in Oud Krispijn. Het voltallige College van B&W is hierbij aanwezig. De opening van De Uitleenschuur is onderdeel van het Dordtse programma van de landelijke vrijwilligersactie NLDoet. Na de opening worden de leden van het College van B&W in het kader van NLDoet in teams op pad gestuurd om met het tuingereedschap van De Uitleenschuur een aantal tuinen op te knappen in Krispijn. 
 
 
 
Initiatiefnemer Henk van Gemert
 
Henk van Gemert, sociaal wijkbeheerder van Trivire, kwam met het idee voor de Uitleenschuur. Hij vertelt: “Ik merkte dat er wijkbewoners zijn die hun tuin wel graag willen onderhouden, maar dat zij daar niet altijd de middelen en het gereedschap voor hebben. Ik bedacht daarom dat het handig zou zijn als er een soort uitleenpunt in de wijk zou komen, zodat mensen toch met het juiste gereedschap aan de slag kunnen. Het lastige was alleen dat zo'n locatie en de spullen ook beheerd moeten worden. Er is dus menskracht nodig. De LETS Ruilwinkel heeft nu ingestemd met het plan dat zij vrijwilligers en stagiaires leveren die drie dagdelen in de week aanwezig zijn in de schuur om de uitleen te verzorgen. Daar zijn we natuurlijk heel erg blij mee. De Uitleenschuur is geopend op maandag, woensdag en vrijdag van 10:00 tot 12:00 uur.” 
 
 
 
NLDoet
 
NLDoet is de grootste vrijwilligersactie van Nederland, georganiseerd door Het Oranje Fonds. Dit jaar vindt NLDoet plaats op 16 en 17 maart 2012. Het doel is om vrijwillige inzet in de spotlights te zetten en de mensen die zich voor deze dag als vrijwilliger beschikbaar stellen, kennis te laten maken met vrijwilligerswerk. Naast het College van B&W steken dit jaar in Dordrecht ruim 120 leerlingen van het Stedelijk Dalton Lyceum, samen met ruim 40 vrijwilligers van DWO, MEE en andere Dordtse organisaties de handen uit de mouwen bij 20 vrijwilligersklussen!
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.