Dealers blij met snelle komst van oplaadpunten voor elektrische auto’s

14 maart 2012 door Liesanne

DORDRECHT - Het stadsbestuur van Dordrecht heeft besloten om nog dit jaar tien tot 15 oplaadpunten voor elektrische auto’s te realiseren. De autodealers in de stad reageren enthousiast. Er komen in oplaadpunten op de parkeerterreinen bij het Energiehuis en aan de Weeskinderendijk. Ook in de parkeergarages worden ze geplaatst. Verder wil de gemeente ‘op aanvraag’ oplaadpunten realiseren. Overigens is de stroom voorlopig gratis. Een woordvoerder van de gemeente vertelt dat het sturen van nota’s in de beginperiode duurder is dan het stroomverbruik.

Het bericht is bij de autodealers in goede aarde gevallen. Guy van Hoek, directeur en PR man bij Ford dealer Ardea Auto, zegt: ,,Wij juichen dit initiatief van harte toe. Zelf leveren wij al elektrische vrachtwagens onder de naam Connect, terwijl onze luxe elektrische Focus op de autobeurs in Geneve gepresenteerd wordt. Al met al dynamische ontwikkelingen en het is goed dat Dordrecht snel en adequaat op deze ontwikkelingen in speelt.”.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.