Kleurig lint door Dordrecht

14 maart 2012
Kleurig lint door Dordrecht

DORDRECHT - Het voorjaar kondigt zich weer aan. De krokussen en narcissen staan weer in bloei. In de gazons langs de hoofdwegen van de stad, zoals de Merwedestraat, Galileïlaan, de Brouwersdijk, de Baanhoekweg en op plekken in Stadspolder zijn de bloemen te zien. Hierdoor ontstaat een gekleurde slinger door de stad.

 
 
Uit onderzoek naar waardering van bewoners voor het groen in de stad blijkt dat bewoners vooral veel waardering hebben voor de bloemen in de bermen. De gemeente zorgt er ieder jaar voor dat langs de belangrijke doorgaande wegen in de stad de bermen verkleuren met het geel van de narcissen en paars en wit van de krokussen.
 
Planten en maaien
Krokussen, sneeuwklokjes en narcissen worden in de maand november geplant. Na de bloei in het voorjaar moeten de bollen de kans krijgen om af te sterven. Pas in juni maait de gemeente het loof af. Zo krijgt de bol gelegenheid om voedingstoffen aan te maken voor herhaalde bloei in het volgende jaar. Hierdoor hoeven niet alle bollen opnieuw geplant te worden. In mei wordt het zomergoed in plantsoenen en in de bakken geplant, dit geeft dan weer veel fleur in de zomer en in het najaar.
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.