Nieuwe verlichting in de binnenstad

14 maart 2012 door Liesanne
Nieuwe verlichting in de binnenstad

DORDRECHT - De gemeente Dordrecht gaat de openbare verlichting in de historische binnenstad vervangen. Als eerste zal de verlichting worden vernieuwd in de Voorstraat-Noord en de Riedijk. De nieuwe verlichting geeft zacht licht naar de gevels waardoor de historische gevels ’s avonds beter zichtbaar zijn. Ook zij de lampen energiezuiniger. Door de lampen 's nacht te dimmen, wordt er bovendien extra energie bespaard.  

Werkzaamheden
De nieuwe verlichting is gekozen uit een proefopstelling met drie verschillende soorten lampen in de Vriesestraat. De Voorstraat-Noord en de Riedijk krijgen als eerste deze nieuwe verlichting. Daarna volgen de Voorstraat vanaf het  Steegoversloot tot de Prinsenstraat, de Vriesestraat en Grote Spuistraat. Bij de uitvoering in de Vriesestraat wordt rekening gehouden met de vrijdagmarkt. De werkzaamheden duren ruim een week.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.