Tweede Leerregelsdebat in Trinitatis

15 maart 2012 door Pieter Verhoeve

DORDRECHT - Debat Dordtse Leerregels en de wereldkerk.

Op vrijdagavond 23 maart wordt in de Trinitatiskapel de tweede debatavond over de Dordtse Leerregels gehouden. Dit keer in de relatie tot de wereldwijde kerk. Debatleider Pieter Verhoeve: ‘Enerzijds zijn de Dordtse Leerregels een exportproduct; vele kerken wereldwijd hebben ze aanvaard. Anderzijds is het protestantisme zoals beleden in de Leerregels een onderdeel van de wereldkerk. Hoe verhouden die twee tot elkaar?

Een spannende vraag.’ Reformatie Instituut Dordrecht tekent voor de organisatie.> Aan de debatavond doen ds. J.M.J. Kieviet mee, dr. Ewald Mackay, ds. N.W. van den Houten en dr. Elco van Burg. Zij zullen met elkaar en met de bezoekers in gesprek gaan. Op de avond zal door de huisorganist van de Trinitatis, Bart van Buitenen, muziek worden gespeeld van Hendrik Spuy. Deze was stadsorganist ten tijde van de Dordtse Synode. Verder speelt Jelmer Krijgsman trompet. De toegang is vrij en de avond begint om acht uur. Na afloop is er bij de Kosterij een drankje verkrijgbaar.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.