Verdachte van inbraak aangehouden

16 maart 2012

DORDRECHT - Een 28-jarige man uit Nieuw-Lekkerland is op 15 maart om 04.50 uur op de Korte Breehof aangehouden. Kort daarvoor had een man in een woning aan de Lenghenstraat ingebroken, waarbij een getuige van het lawaai wakker was geworden.

Deze getuige belde 112, waarna agenten direct de omgeving uitkamden. De verdachte die werd aangetroffen, voldeed aan het signalement en was bij de politie wegens diefstal bekend. Hij is ingesloten en wordt verhoord. De aanhouding was mogelijk, doordat de getuige 112 belde na het horen van verdachte geluiden.

De politie hoopt dat meer mensen dit doen: wie bijvoorbeeld ’s nachts het geluid van brekend glas hoort, of wie ’s avonds iemand ziet kijken in geparkeerde auto’s mag daar 112 voor bellen. De politie gaat dan in principe zo snel mogelijk daar de verdachte situatie toe.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.