In beslag name van auto leidt tot beledigingen

18 maart 2012

DORDRECHT - Een 23-jarige man uit Dordrecht is door politieagenten betrapt op het rijden zonder rijbewijs. Zij controleerden de man op de Overkampweg op zaterdagmiddag 17 maart. Omdat het niet de eerste keer was dat de man zonder rijbewijs reed, namen de agenten de auto waarin hij reed in beslag. De 23-jarige bestuurder kreeg een proces verbaal. De Officier van Justitie zal later bepalen of en wanneer de auto teruggeven wordt.

De eigenaar van de auto, een 25-jarige Dordtenaar, kwam een uur later aan de balie van het politiebureau en eiste zijn auto terug. Toen politieagenten hem uitlegden dat de Officier van Justitie hierover moest beslissen en dat hij daarom de auto niet mee kon krijgen, werd hij woest. Hij begon te schelden en de agenten te beledigen. Zij hebben de man daarop in het bureau aangehouden. Hierbij verzette de man zich hevig. Een vriend van de 25-jarige probeerde de aanhouding te verhinderen. Deze 23-jarige vriend uitte ook beledigingen naar de agenten. Ook hij werd aangehouden. Hoewel de twee mannen zich hevig tegen hun aanhouding probeerden te verzetten, raakten de agenten niet gewond. De twee verdachten zullen hun gedrag later voor een rechter moeten verantwoorden.
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.