Geen uitbreiding betaald parkeren

19 maart 2012
Geen uitbreiding betaald parkeren

DORDRECHT - Het college van burgemeester en wethouders heeft op basis van enquête-uitslagen besloten geen betaald parkeren in te voeren in drie gebieden aan de rand van het centrum. Afgelopen najaar heeft de gemeente op verzoek van enkele bewoners hierover een enquête uitgezet.

 
De gemeente heeft via een enquête onderzocht of onder bewoners draagvlak bestaat voor betaald parkeren in de drie gebieden omsloten door de Reewijk Oost, Krommedijk en Spoorlijn; Noordendijk, Oranjelaan en Groenedijk; Oranjelaan, Noordendijk, Baden Powellaan en Vlij. 
 
Mening bewoners belangrijk
Aan bewoners is vooraf kenbaar gemaakt dat invoering van betaald parkeren alleen door de gemeente wordt overwogen, als een meerderheid van de bewoners voorstander is voor betaald parkeren. Uit de resultaten van de enquêtes blijkt dat in alle drie de gebieden een (grote) meerderheid van de bewoners tegen het invoeren van betaald parkeren is. Naar aanleiding van deze resultaten heeft het college besloten in deze gebieden geen betaald parkeren in te voeren. Bewoners in de drie onderzoeksgebieden hebben afgelopen week een brief ontvangen met de uitslag van de onderzoeken. 
 
Herhaling onderzoek 
In het gebied omsloten door Reeweg Oost, Krommedijk en Spoorlijn wordt het onderzoek de komende vijf jaar (standaard termijn) niet herhaald. In de andere twee gebieden verwacht de gemeente het onderzoek eerder te herhalen, vanwege de ontwikkelingen in het gebied rondom het Energiehuis. Als er aanleiding toe is wordt uiterlijk een jaar na de komst van het Energiehuis en/of de bioscoop de enquête herhaald in de gebieden omsloten door Noordendijk, Oranjelaan en Groenedijk en omsloten door Oranjelaan, Noordendijk, Baden Powellaan en Vlij.
Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.