Drechtsteden gaan snelfietsroute aanleggen

22 maart 2012
Drechtsteden gaan snelfietsroute aanleggen

DORDRECHT - Op woensdag 21 maart tekenden Provincie Zuid-Holland, regio Drechtsteden, waterschap Rivierenland, de fietsersbond en de gemeenten Papendrecht, Sliedrecht, Alblasserdam en Dordrecht in het Apollo Hotel in Papendrecht een intentieverklaring voor het aanleggen van de Snelfietsroute, genaamd Beneden Merwederoute.

De Beneden Merwederoute wordt een hoogwaardige fietsverbinding tussen Alblasserdam, Papendrecht, Sliedrecht en Dordrecht. De fietsverbinding wordt aangepakt door o.a. knelpunten weg te nemen bij kruisingen met autoverkeer en door de verlichting en bewegwijzering te verbeteren.
 
Met het ondertekenen van de intentieverklaring onderkennen alle partijen het belang van de fietsroute en slaan ze de handen ineen om de fietsroute het komend jaar aan te pakken.
 
De Beneden Merwederoute is één van de projecten van Fiets Filevrij! Fiets Filevrij stimuleert forenzen om de fiets te pakken naar het werk.

Meer informatie hierover vindt u op de landelijke website www.fietsfilevrij.nl (route nummer 22).

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.