Verdachten voor straatroof in Dordrecht aangehouden

22 maart 2012

DORDRECHT - Drie jongens van 16 (2x)  en 17 jaar uit Rotterdam zijn op 20 en 21 maart in Dordrecht en Rotterdam aangehouden. Ze zouden op 16 december 2011 een 13-jarige jongen uit Dordrecht van zijn mobiele telefoon hebben beroofd. De jongen fietste die dag rond 17.30 uur op het Beverwijcksplein en haalde de daders in die daar op dat moment liepen. Ze kwamen achter hem aanrennen en vroegen hem hoe laat was. Het slachtoffer stopte even en gaf de jongens antwoord en dacht daarna weer verder te kunnen rijden.

Na een paar meter fietsen werd de jongen echter ineens van achter bij zijn arm gegrepen waardoor hij viel. Hij werd bedreigd en moest zijn telefoon afgeven, waarna de daders wegrenden. Het slachtoffer raakte als gevolg van zijn val niet gewond. Hij deed aangifte, wat het begin van een onderzoek door het Berovingen en Overvallenteam van de politie in Dordrecht werd. Uit het onderzoek kwamen de namen van de jongens naar voren. Ze zijn in verzekering gesteld.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.