Leerlingen halen 11.964 euro op voor project in Kenia tijdens Wandelen voor Water

23 maart 2012
Leerlingen halen 11.964 euro op voor project in Kenia tijdens Wandelen voor Water

DORDRECHT - Vermoeid en bezweet komen de 410 leerlingen van groep 7 en 8 de finishlijn over. “Pffff….wat is dat zwaar.” Het lopen van 6 kilometer met 6 liter water is voor hun leeftijdsgenoten in ontwikkelingslanden de gewoonste zaak van de wereld. Voor de leerlingen die woensdag hetzelfde deden tijdens het evenement Wandelen voor Water was het echter even afzien. Maar met een prachtig resultaat: de leerlingen haalden maar liefst 11.964 euro op voor een water- en sanitatieproject in Kenia.
 
Na een warm welkom door Louise Bergenhenegouwen (directeur van Duurzaamheidscentrum Weizigt) werden de spieren losgemaakt met een warming-up. Onder leiding van drie Afrikaanse percussionisten werd er gedanst, geklapt en gejoeld. Vervolgens liet iedere school haar yell horen, waarna het startschot werd gegeven door wethouder Harry Wagemakers en Olympisch judokampioen Mark Huizinga.
 
Na een zware wandeltocht door de Dordtse binnenstad werden de leerlingen aan het eind van de ochtend binnengehaald door Evi, de mensgrote zeepaardmascotte van Evides Waterbedrijf trotse ouders en medewerkers van de organisatie. Met een appel, een drinkwaterbidon en kleurige rugzak was het vervolgens goed rusten op het gras van Duurzaamheidscentrum Weizigt. Na de bekendmaking van de winnaar van de yellwedstrijd was het tijd voor de onthulling van het binnengehaalde bedrag: bijna twaalf duizend euro! Het geld komt ten goede aan een water- en sanitatieproject in Kenia.
 
Het verbeteren van de waterkwaliteit en -kwantiteit en het verhogen van de waterveiligheid is een van de duurzaamheiddoelstellingen van de gemeente Dordrecht. Hiertoe ondersteunt de gemeente evenementen als de watersponsorloop, maar initieert zij ook andere waterprojecten. Zo zullen dit voorjaar, in samenwerking met Evides Waterbedrijf, twee kraanwatertappunten van Join the Pipe geplaatst worden in de stad. Met deze tappunten wil de gemeente het drinken van kraanwater in plaats van voorverpakt bronwater stimuleren. 
 
Wandelen voor Water is een landelijk initiatief van Aqua for All en wordt in Dordrecht door Simavi, Evides Waterbedrijf, Waterschap Hollandse Delta, Rijkswaterstaat, Drechtsteden en Duurzaamheidscentrum Weizigt georganiseerd.
 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.