Nieuwe doelstellingen Dordrecht-West

23 maart 2012
Nieuwe doelstellingen Dordrecht-West

DORDRECHT - Wijkvisie Crabbehof in samenwerking opgesteld

De wijken Oud- en Nieuw-Krispijn, Wielwijk en Crabbehof moeten zich ontwikkelen tot wijken die economisch en fysiek (woningen) in balans zijn en die een toegevoegde waarde hebben voor de stad. Ook de sociaal-culturele en sociaal-economische positie van de diverse groepen bewoners van deze wijken moet meer in balans komen. Dat zijn de twee nieuwe hoofddoelstellingen voor Dordrech-West, de naam waarmee de vier wijken gezamenlijk worden aangeduid.

De nieuwe doelstellingen zijn tot stand gekomen in samenwerking tussen gemeente en woningcorporaties, na gesprekken met bewoners en andere investeerders in de wijk. In de oude doelstellingen was veel aandacht voor het aantrekken van hogere inkomens naar Dordrecht-West, nu gaat het nadrukkelijker ook om het vasthouden en versterken van de huidige inwoners. Daarnaast zijn er een aantal thema’s genoemd die belangrijk zijn om de wijken meer in balans te krijgen.

Thema’s
De twee hoofddoelstellingen zijn uitgewerkt in acht thema’s:
Meer variatie in woningen
Beter niveau van de openbare ruimte
Eigentijdse voorzieningen (zoals winkels en scholen) en economische ontwikkeling
Actieve participatie van bewoners
Verbetering van de gezondheid
Meer zelfredzaamheid
Meer mensen aan het werk
Verhogen van de veiligheid en het veiligheidsgevoel.

Investeringen
De afgelopen jaren hebben zowel gemeente als corporaties al veel geïnvesteerd in de wijken. Ook voor de periode 2013-2017 zijn er forse investeringen nodig. De gemeente zou in totaal nog 11,3 miljoen moeten bijdragen, waarvan 2,4 miljoen al beschikbaar is. De gemeenteraad zal bij de behandeling van de kadernota een besluit nemen over de financiën voor Dordrecht-West.

Wijkvisie Crabbehof
Naast de doelstellingen voor Dordrecht-West als geheel zijn er ook wijkvisies voor de vier wijken. Voor Crabbehof is een nieuwe wijkvisie opgesteld, in samenwerking tussen gemeente, woningcorporaties, zorggroep Crabbehof en bewoners. Het motto van de nieuwe wijkvisie is Veelzijdig, ondernemend, vitaal. De wijkvisie wordt binnenkort, na besluitvorming door de gemeenteraad en corporaties  feestelijk gepresenteerd en ondertekend.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.