Infomarkt Stadspolders, Dubbeldam en Sterrenburg

26 maart 2012 door Liesanne
Infomarkt Stadspolders, Dubbeldam en Sterrenburg

DORDRECHT - Op 28 maart 2012 is de jaarlijkse Infomarkt Stadspolders, Dubbeldam en Sterrenburg. Het belooft een bijzonder boeiende en concrete Infomarkt te worden, met onderwerpen die wijkbewoners op de agenda hebben gezet: parkeren, bewonersinvloed op de openbare ruimte, duurzame energiebesparing en wijkwensen/ leefbaarheid in de wijk. Samen met deskundigen van de gemeente geven bewoners zèlf workshops over deze onderwerpen. Ook nieuw: speeddaten met Dordtse politici! Bewoners kunnen persoonlijk met hen in gesprek over de zaken in hun wijk die hen bezighouden.

Het huidige college wil bewoners actief betrekken bij het gemeentelijk beleid. Dat komt ook tot uiting in de opzet van de Infomarkt. De burger staat op de voorgrond. Geen saaie presentaties met wollige ambtenarentaal, maar actieve workshops met een hoog ‘doe-gehalte’ voor en door de bewoners zelf. Heel concreet en to-the-point. Met tips waarmee bewoners onmiddellijk aan de slag kunnen. De organisatoren verwachten omgekeerd veel input te krijgen waar de gemeente mee aan de slag kan, sámen met de bewoners. Met als doel: meer bewonerstevredenheid. Kortom, een Infomarkt die 'zoden aan de dijk' zet.

Workshops 
Parkeren: De gemeente heeft nog budget voor twee parkeerprojecten. Welke suggesties hebben bewoners? Is er draagvlak in de wijk? De gemeente hoort het graag. Bewonersinvloed: Voortaan bepalen burgers of een melding aan de Wijklijn naar tevredenheid is opgelost. Bewoners leren alles over deze nieuwe manier van werken, waarbij zij bepalen of het werk goed wordt gedaan. Wijkwensen: Wie heeft een leuk idee ter verfraaiing van de wijk? Bewoners die eerder een wijkwens hebben ingediend leggen uit hoe ze het hebben aangepakt. Waar moet een wijkwens aan voldoen en hoe heeft een wijkwens de meeste kans van slagen. Energiebesparing: In tijden van economische crisis is elke tip waarmee geld bespaard kan worden uiteraard welkom. Zeker als het tegelijk een energiebesparing oplevert. Een workshop met tal van praktische tips, die deelnemers meteen in hun portemonnee merken. Tot slot maakt woningcorporatie Trivire bekend welke huurwoningen in de wijk ze in de verkoop doen. Tegen zeer scherpe prijzen en aantrekkelijke voorwaarden.

Speeddaten met raadsleden 
De Infomarkt is ook een gelegenheid voor bewoners om hun stem te laten horen en rechtstreeks in contact te komen met politici en ambtenaren. Persoonlijk en zonder ruis. Van 16.00 uur tot 20.30 uur lopen ze rond en kunnen bewoners met hen speeddaten. Raadsleden willen precies weten welke verbeterpunten bewoners voor hun wijk zien. Daarom is het een unieke kans voor bewoners om op een laagdrempelige manier raadsleden en ‘de mensen achter de knoppen’ te spreken.

Infomarkt 
De Infomarkt Stadspolders, Sterrenburg en Dubbeldam vindt plaats op 28 maart 2012 in het gebouw van Stichting De Hoop, aan de Provincialeweg 70. Wijkbewoners kunnen tussen 16.00 uur en 20.30 uur zelf het tijdstip uitkiezen waarop ze binnenlopen. Kijk voor meer informatie op de wijkenwebsites www.dordrecht.nl/stadspolders, www.dordrecht.nl/dubbeldam en www.dordrecht.nl/sterrenburg.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.