Kringviering in Buitenwacht Dordrecht na dertig jaar verleden tijd

27 maart 2012

DORDRECHT  - In de voormalige Johannes- of Zuiderkerk in Krispijn aan de Bosboom Toussaintstraat begon in 1982 een nieuwe viering: De Kring. Centrum de Buitenwacht bouwde er een bekendheid mee op. Na dertig (!) jaar komt aan deze traditie een einde.

De Kringviering met standaard het prikbord, het bloemetje en het praatje, leek voor mensen, die niet met de kerk vertrouwd waren een kerkdienst. Voor kerkmensen was het een viering, die grensverlengend kan zijn. Gerrit Jan van der Kolm greep op deze traditie ook terug in zijn proefschrift.Hij was tot 2004 zichtbaar aan de Buitenwacht verbonden, dat zich had ontwikkeld tot een centrum voor solidariteit voor de mensen van onderop.

De mensen van nu laten weten dat na 1 april 2012 de kringviering verleden tijd is. Het Buitenwachtbericht luidt:

Op 1 april komen we voor de laatste keer bij elkaar voor een kringviering. De reden dat het stopt is dat het aantal bezoekers van de kring drastisch is teruggelopen.

We sluiten niet graag af met het idée dat er iets voorbij is, maar liever met het idee dat er ruimte komt voor een nieuw begin in een nieuwe vorm. Iets waar we graag over nadenken en uitwisselen.

 

 

 

Daarom willen we graag iedereen die de afgelopen seizoenen een kringviering heeft bijgewoond van harte uitnodigen om er deze laatste keer bij te zijn om dit stuk op een geode manier af te sluiten.De viering begint om 11.00 uur en de zaal is open vanaf 10.30 uur.

 

 

 

 

 

 

 

 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.