Jongeren zetten museum op stelten

27 maart 2012
Jongeren zetten museum op stelten

DORDRECHT - Het Buiten Gewoon Collectief (BGC) zal komende woensdag optreden rondom het Grote Jongerendebat, in het Dordrechts Museum. Het debat zelf begint om 19.00 uur, maar al vanaf half zeven kunnen deelnemers en belangstellenden een gevarieerde show verwachten met free run, muziek, rapen poëzie.
 
De vierde in de reeks Grote Stadsdebatten staat geheel in het teken van de vraag hoe Dordrecht aantrekkelijker kan worden voor de jeugd. Vele
tientallen jongeren hebben hun komst al toegezegd. Het jongerendebat is opgedeeld in drie rondes. Het gaat respectievelijk over "werk en opleiding", "vrije tijd en uitgaan" en een vrije ronde onder het motto "roepen jullie maar". Jongeren worden uitgedaagd om te komen met kritiek en ideeën.
 
De debatrondes worden ingeleid met filmpjes, die zijn gemaakt door leerlingen van het Da Vinci College. Een aantal van hen zal ook met camera
aanwezig zijn tijdens het debat. Zij zorgen voor een live-stream, zodat het debat rechtstreeks te volgen is via de websites idordt.nl, Dordtcentraal.nl en andere sites. Idordt.nl geeft op de eigen site ook info over nog een manier van communicatie dar mindmap heet: lees
www.idordt.nl/het-jongerendebat-mindmappen-doet-u-mee
 
Thuisblijvers kunnen het niet alleen volgen, maar ook via twitter een bijdrage leveren aan het debat. De mannen van idordt.nl staan weer garant
voor een twitterfountain. Wie mee wil doen gebruikt de hashtag #t078. Idordt verzorgt - voor de eerste keer - ook een zogeheten mindmap. Daarin kan iedereen online meewerken aan een verslag van de avond.
 
Wethouder Harry Wagemakers, onder meer verantwoordelijk voor jeugdzaken, zal na de debatten, tegen half negen, een wensen- en actielijstje in ontvangst nemen. Andere wethouders (Piet Sleeking, Bert van den Burgt en Jasper Mos) zijn als toehoorder aanwezig). Na afloop zijn er informele contacten mogelijk en is er informatie over de plannen voor het energiehuis. Vanuit BGC wordt voor muziek gezorgd. Restaurant Art & Dining, dat de ruimte beschikbaar stelt, biedt voorafgaand de mogelijkheid van een debathap. Woensdagavond is iedereen vanaf 18.30 uur welkom, de toegang is gratis.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.