Dordtssimo in stijgende lijn

28 maart 2012 door Liesanne
Dordtssimo in stijgende lijn

DORDRECHT - De Stichting Dordtissimo, bekend van het organiseren van scratchconcerten, verheugt zich in een steeds maar groeiende belangstelling. Voorzitter Bert Braanker vertelt : " Koorzangers willen steeds minder verbonden zijn aan een koor dat wekelijks repeteert. Wij spelen daarop in. De formule van een scratch is dat zangers per keer kunnen inschrijven voor een muziekevenement".

Onder deze vlag organiseert de stichting ook nog twee maal per jaar Bach-cantatediensten in de Wilhelminakerk. Daarnaast is Dordtissimo bekend van het bevrijdingsconcert (2010) op een ponton in de Kuipershaven en afgelopen oktober het herinneringsconcert in de verbouwde oude aula op begraafplaats Essenhof.

Maart jongstleden zongen ruim 200 zangeres uit heel Nederland, en zelfs een enkele uit het buitenland, het meesterwerk van Handel, de "Messiah". Opnamen van dit concert worden uitgezonden op zondag 8 april vanaf 12.00 uur op TV-Dordrecht.

Aanstaande zondag viert men weer een bijzondere dag. 

In een samenwerkingsverband met het Toonkunstkoor Dordrecht en het Dordts Kamerorkest wordt de Johannes Passion van JS Bach uitgevoerd. De stichting heeft daarmee een traditie in het Dordtse nieuw leven ingeblazen. De Wilhelminakerk (op de Blekersdijk) gaat om 18.30 uur open en het concert vangt aan om 19.00 uur. Bijzonder is dat er geen entreekaartjes besteld hoeven te worden, want de entree is gratis. Braanker: "Het is ons idealisme om een ieder, die van deze muziek houdt, dit concert te kunnen laten bijwonen, ondanks hun budget. Aan de uitgang houden we een collecte ter bestrijding van de kosten. Met een tientje per persoon komen we een heel eind. We verwachten veel publieke belangstelling".

Daarnaast meldt Dortissimo dat men gevraagd is eenbijdrage te leveren tijdens het Bachfestival komende september.

Dordrecht staat dan 10 dagen in de landelijke schijnwerpers van Bachliebers in het hele land. Het vorige evenement, twee jaar geleden, is alom geprezen en gewaardeerd. Op zaterdag 15 september laat het Dordtissimo- gelegenheidskoor een van de mooiste werken van Bach horen, de eerste cantate uit het Weinachtsoratorium.

Zangers uit de Drechtsteden [en daarbuiten] kunnen nu al inschrijven. Voor € 30,= krijgt men een oefen-cd en een koorpartituur, de gehele dag eten en drinken en veel muziekplezier. "Braanker : "We verwachten dat men thuis het werk voor-oefent en beheerst". In één dag wordt dan het werk ingestudeerd en om 17.00 uur uitgevoerd. Het publiek kan de gehele dag de oefeningen volgen. Dirigent Ries van der Zouwen en het Dordts KamerOrkest zullen het koor tot grote hoogte brengen". 

Inschrijving is nu al mogelijk door aanmelding op www.dewilhelminakerk.nl. Enige koorervaring is wel gewenst.

"Wij zijn trots om onderdeel van een dergelijk groots festival te kunnen zijn" vult de heer Braanker tot slot nog aan.

 
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.