Geen staatssteun bij verkoop grond bioscoop

28 maart 2012 door Liesanne
Geen staatssteun bij verkoop grond bioscoop

DORDRECHT - De verkoopprijs die de gemeente Dordrecht en de firma Wolff zijn overeengekomen voor de grond voor de bouw van een bioscoop komt overeen met de huidige marktwaarde. Er is dus geen sprake van staatssteun. Dat concludeert het college uit twee taxaties die zijn uitgevoerd. De verkoopprijs is het gemiddelde van de twee taxaties.

Omdat de Raad van Commissarissen van Wolff deze taxaties af wilde wachten, heeft hij het contract nog niet kunnen ondertekenen. Daarmee kon het college van burgemeester en wethouders vandaag nog geen ondertekende overeenkomst aan de gemeenteraad voorleggen. Op verzoek van wethouder Piet Sleeking heeft de gemeenteraad daarom het besluit over de grondverkoop en de komst van de bioscoop uitgesteld. Voor de volgende raadsvergadering laat het college op verzoek van de raad nog een extern onderzoek uitvoeren naar de cijfers die bij het voorstel horen. Dit uitstel heeft geen gevolgen voor de planning: als de raad in april instemt kan de bioscoop nog steeds eind 2013 de deuren openen. 

De loods op de plaats van de voormalige meterfabriek aan de Touwslagerstraat hoeft pas over maximaal twee jaar te worden gesloopt. De gemeente heeft met de nodige creativiteit toch nog ruimte gevonden voor tijdelijke parkeerplaatsen nabij het Energiehuis. Dat betekent dat de ondernemers en andere huurders in die loods langer de tijd hebben om vervangende bedrijfsruimte te vinden. Mogelijk kunnen ook huurders van de loodsen die wel worden gesloopt tijdelijk bedrijfsruimte gebruiken in het gebouw van de voormalige meterfabriek. Het kan alleen tijdelijk, omdat de loods past niet in de stedenbouwkundige ontwikkeling van het gebied. 

In de tussentijd zal de gemeente wel een begin maken met de vervanging van de riolering in de Lijnbaan en met de niet verplichtende voorbereiding van de aanbesteding van de openbare parkeergarage.

 
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.