Gratis bijeenkomsten voor weduwen en weduwnaars weer van start in mei

28 maart 2012 door Liesanne
Gratis bijeenkomsten voor weduwen en weduwnaars weer van start in mei

DRECHTSTEDEN - Wanneer men na een leven van ‘samen delen’ alleen komt te staan, is dat een ingrijpende gebeurtenis. Rouw is een normale, gezonde reactie die zorgt voor de acceptatie van een verlies. Het is natuurlijk denkbaar dat men wat steun en adviezen kan gebruiken bij het omgaan met zo’n verlies. Daarom organiseert de GGD Zuid-Holland Zuid in mei en oktober -samen met Rivas, Maatschappelijk Welzijn en Yulius- de bijeenkomsten ‘Rouw in Beweging’.

Het is bedoeld voor weduwen en weduwnaars van 55 jaar en ouder uit de regio Zuid-Holland Zuid en bestaat uit acht wekelijkse ontmoetingen. U kunt zich vanaf vandaag aanmelden voor deze gratis bijeenkomsten. Locatie en tijd van de bijeenkomsten worden in overleg met de deelnemers bepaald. Uitgangspunt hierbij is om de reisafstand voor de deelnemers zo veel als mogelijk te beperken.

In de regio Zuid-Holland Zuid raken jaarlijks ongeveer 1500 mensen hun partner kwijt doordat deze overlijdt. Een grote groep mensen dus. Carolien Vogelaar, projectleider bij de GGD ZHZ, denkt dat ‘Rouw in beweging’ die groep kan helpen in het omgaan met het verlies. Vogelaar: “In dit programma wordt met elkaar gesproken over rouw en verlies, hoe je hier mee om kunt gaan en wat voor stappen je daar zelf in kunt zetten. Ook is er nadrukkelijk aandacht voor lotgenotencontact en ontspanning. Zo wordt er kennis gemaakt met diverse vormen van ontspanning en beweging.”

Meer informatie?
Aan ‘Rouw in beweging’ kunnen 8-12 personen deelnemen. Deelname is gratis. Als u zich wilt opgeven of indien u meer informatie wilt over de bijeenkomst, dan kunt u contact opnemen met de RIVAS Zorglijn (0900-8440) of de Aafje Zorglijn (0900-8664).

 
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.