Meer toezicht op straat in de zomer

29 maart 2012 door Liesanne
Meer toezicht op straat in de zomer

DORDRECHT - De zomer is in aantocht. Dit betekent dat het langer licht blijft en mensen meer en langer buiten zijn. De kans op overlast neemt daardoor ook toe, bijvoorbeeld: meer (geluids)overlast, meer hangjongeren, meer vuilnis op straat. Toezicht Dordrecht speelt daar op in door in de zomerperiode meer mensen in te zetten. Vanaf 1 april is er meer toezicht op straat.

Wethouder Rinette Reynvaan is blij met de extra aandacht. Ze onderstreept het belang van de aanwezigheid van toezichthouders in de zomer. “Het is een goed teken dat mensen er weer op uit gaan, dat betekent dat het buitenleven weer is begonnen. Helaas neemt in de zomer ook de kans op overlast toe. Mensen laten makkelijker afval achter in het park.

Vuilnis gaat door de warmte sneller stinken en meer mensen in de parken betekent ook meer overlast van hondenpoep. Ook groepen jongeren, overlastgevende verslaafden en dak- en thuislozen blijven langer op straat. Wij doen uiteraard in eerste instantie een beroep op de mensen zelf maar begrijpen ook dat dit niet afdoende is. Er is dus meer toezicht nodig om onze stad ook in de zomer voor iedereen leefbaar en veilig te houden.”

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.