Piet Elenbaas vanaf 1 juni 2012 directeur-bestuurder van stichting ToBe

30 maart 2012 door Liesanne
Piet Elenbaas vanaf 1 juni 2012 directeur-bestuurder van stichting ToBe

DORDRECHT - De raad van toezicht (RvT) van stichting ToBe maakt bekend dat de heer P.C. (Piet) Elenbaas per 1 juni 2012 is benoemd als directeur-bestuurder van stichting ToBe. Zowel de selectie- als de inspraakcommissie zijn unaniem geweest in hun keuze voor de heer P.C. Elenbaas.

Ervaring in de kunsteducatie
De heer Elenbaas heeft een lange werkervaring in de culturele sector. Sinds zijn afstuderen in 1985 aan het conservatorium in Den Haag heeft hij
diverse functies bekleed in de sector, waaronder hoofd popmuziek bij Stichting Kunstzinnige Vorming Rotterdam (SKVR). Sinds 2001 was hij lid van het MT van SKVR en heeft hij met succes een geheel nieuwe wijkensector opgericht.  Als sectormanager is hij onder andere verantwoordelijk geweest voor de totstandkoming van het hiphophuis te Rotterdam en was hij betrokken bij de oprichting van  het World Music & Dance Centre eveneens in Rotterdam.

Sinds 2007 is hij directeur-bestuurder van de Leeuwenkuil, kunstencentrum in Deventer. Deze instelling voor kunsteducatie is de afgelopen jaren steeds meer zichtbaar geworden en heeft onder zijn leiding een professionaliseringslag doorgemaakt. De heer Elenbaas is tevens landelijk actief als pleitbezorger voor het belang van kunsteducatie.

Nieuwe toekomst voor stichting ToBe
Stichting ToBe biedt lessen en cursussen aan op het gebied van muziek, dans, beeldende vorming, theater, multimedia en schrijven. Zowel particulieren als scholen, verenigingen en culturele instellingen zijn klant en/of cursist bij ToBe.

Met de verhuizing van het hoofdkantoor en de grootste leslocatie in Dordrecht naar het Energiehuis in Dordrecht ontstaan er nieuwe kansen voor de profilering van ToBe. Anderzijds is er de dreiging van de gemeentelijke bezuinigingen waar ToBe op moet anticiperen. Met de nieuwe directeur-bestuurder denkt ToBe een kansrijke nieuwe toekomst tegemoet te gaan.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.