Koffie met wordt in april nieuwe vorm van ontmoeting met inhoud in Dordrecht

14 januari 2012

DORDRECHT -Koffie met wordt een nieuwe vorm van ontmoeting in Dordrecht. De Dordtse evangelisatie maakt dat mede mogelijk, zo staat ook in de nieuwsbrief van deze organisatie. KOFFIE MET wil in april 2012 ruimte gaan delen in Time Out aan de Grote kerksbuurt. Deze toekomstige jongerenactiviteit werd nog door burgemeester Arno Brok bij naam genoemd in zijn nieuwjaarstoespraak in het Stadhuis tijdens de receptie voor de Dordtenaren.

Koffie Met zoekt mensen, die willen meehelpen om deze ontmoeting met inhoud mogelijk te maken.

 

Nieuws bericht van de mensen van de nieuwe ontmoetingsgelegenheid KOFFIE MET:

,,Al gewend aan deze nieuwe naam of al geruchten gehoord over wanneer we open gaan?
Om ieder goed op de hoogte en zeker ook betrokken te houden, dit info bulletin
 
Het is rond wat betreft de locatie van Koffie Met. De ontmoetingsplek waar we het initiatief “Koffie Met” gaan uitvoeren word op de locatie van Time Out, de jongeren ontmoetingsplek gelegen aan de Grote Kerksbuurt 44 te Dordrecht.
Op donderdag, vrijdag en zaterdag overdag word de ruimte zo aangepast dat het een koffie en thee huis is met wat extra’s namelijk, de gelegenheid voor gebed. Persoonlijk gebed, een gebed op papier schrijven en overdragen of even een persoonlijk praatje bij de koffie. Het maakt niet uit op welke wijze maar er is bewust ruimte voor ontmoeting met elkaar en met God. Een moment voor die toevallige voorbijganger of het winkelende publiek om even stil te staan onder het genot van en kop koffie, thee met bv. een vers gebakken wafel. Die wafel is ook een beetje onze publiek trekker.
 
Tevens vallen we nu officieel onder de stichting Dordtse Evangelisatie. Zij hebben vertrouwen in het plan en in onze begroting zodat zij financieel garand willen staan. Daarmee is het ook zo dat we mogen profiteren van een aantal zaken die zij geregeld hebben of al in bezit hebben.
In de nieuwsbrief van de Dordtse Evangelisatie (DE) kan je een artikel lezen over “Koffie Met”
 
Wanneer gaan we van start? Alle plannen zijn nu gericht op en gaan uit van april 2012. Dat betekent dat we druk bezig zijn met vrijwilligers werven en die gaan inwerken. Daarvoor zijn toerustingsavonden georganiseerd nl.:
-op 14 maart is er een toerustingsavond voor degene die gaan helpen bij het horeca gedeelte. De avond is op de locatie van Time Out waar Koffie Met gaat draaien en begin om 20:00. Dat betekent o.a. oefenen met een perfecte cappuccino maken en de kunst van verse wafels bakken leren. Daarnaast uitleg over de winkel met eigen gemaakte spullen en hoe bv. de kassa werkt. Er zal hier een tweede avond voor zijn de dag erna op 15 maart voor degene die op 14 maart niet konden
-op 28 maart is er een toerustingsavond voor de gastvrouwen en gastheren verzorgt door een christelijk coaching bureau (CDHM). Ook deze avond is op locatie en begint met inloop om 19:30
 
Zo kan ik nog wel even doorgaan, maar wat je ziet, alles gaat steeds meer handen en voeten krijgen.
 
Wil je nou meer weten over hoe je kan meedoen als vrijwilliger lees dan eens de profielen door van de vrijwilligers die wij zoeken. Deze kan je onderaan de mail lezen als het gaat over het horeca gedeelte en over de gastvrouw/gastheer gedeelte. De profielen voor de bidders en de creatievelingen worden je nog nagestuurd of kan je binnenkort op de website lezen.
En lijkt het je wat of wil je er meer over weten. Mail dan even terug en geef je interesse aan, je beschikbaarheid en ook gelijk je motivatie en eventuele ervaring. Je word dan teruggebeld (o f gemaild) door 1 van de stuurgroep om verder kennis te maken of af te stemmen.
En nu we toch al wat aan het werven zijn ….. we zoeken nog iemand die een kast kan timmeren die ontworpen is door een architect. Deze kast word als het ware het schap voor de winkel en is inklapbaar als staan tafel. Wie o wie kan ons daarbij helpen? (mail ons even terug als je dat kan en wil)
 
Als de website de lucht in gaat krijg je nog een berichtje en ….. je kan ons al volgen op twitter http://twitter.com/koffiemet, hyves  http://koffiemet.hyves.nl en facebook http://www.facebook.com/pages/KOFFIE-MET/151981514903476)
Op de site komt ook een bankrekening nummer te staan waar je eventueel donaties op kan overmaken. Voor een deel zullen we ook van giften dit moeten gaan doen naast de opbrengst van de koffie, thee en de wafels
Maar wat we ook vooral willen vragen en benadrukken is of jullie in jullie persoonlijk gebed of in jullie kerk willen meebidden voor dit initiatief, voor de voorbereidingen i.v.m. de opening en voor genoeg vrijwilligers om het te gaan laten draaien?
 
Heb je nog specifieke vragen, mail gerust. We zullen dan z.s.m. reageren door terug te mailen of je even te bellen.
 
m.vr.gr. Arjen Catsburg
namens de  stuurgroep
Elly van Wenum, Gerdien Nienus
en Maaike Beeseling

-------------------------------------------
Profiel horeca
-(voorkeur) ervaring in bedienen en horeca, geen harde voorwaarde maar je moet er wel feeling mee hebben en enigszins handig zijn
-je kan overzicht houden
-je bent stress bestendig
-je weet wat klantvriendelijkheid is kan klantvriendelijk werken
-je bent bewust en praktiserend christen
-fysiek heb je geen complicaties om te bedienen, op te ruimen, af te wassen en trapjes af te moeten om voorraden te pakken
-je wilt en kan leren om wafels met een machine te bakken en goede koffie (en thee) te zetten met professionele apparatuur
-je kan minimaal 1 dagdeel per 2 weken meedraaien
-je bent bereid tot 2 keer per jaar een bijeenkomst bij te wonen voor; een cursus (hygiëne) of bijscholing of toerusting
 
Taken:
-bestellingen op nemen
-koffie, thee en limonade schenken
-wafels maken en serveren
-afwassen en opruimen
-de winkel beheren, wat betekent mogelijke vragen van klant beantwoorden
-afrekenen en beheren van kassa
-kado ’s inpakken
-de winkel openen en/of sluiten volgens instructies
-aanspreekpunt zijn bij calamiteiten
-voorraad beheren (bijhouden als er tekorten zijn en dit doorgeven aan voorraad beheerder)
 
 
Wat kan je van ons verwachten:
-ingewerkt worden op het gebruik van het koffie apparaat en het wafel apparaat
-indien nodig verzorgen van extra toerusting
-duidelijke instructies over wat je moet doen en wat verwacht word
-ondersteuning bij het aanleren van nieuwe vaardigheden indien nodig blijkt
-bereikbaar zijn voor vragen, direct of na de uitvoering van je taak
 
 ------------------------------------------------------
Profiel gastvrouw/gastheer
-je kiest deze taak omdat het je aanspreekt
-(voorkeur) je heb al ervaring met het uitvoeren van deze of soortgelijke taak
-je kan een ander op zijn gemak stellen
-je bent bewust en praktiserend christen
-je kan contact maken op eigen initiatief, je kan een gesprek beginnen zonder opdringerig over te komen
-je kan minimaal 1 dagdeel per 2 weken meedraaien
-je bent bereid tot volgen van en cursus tot bijscholing of een toerusting avond 1 a 2 keer per jaar
-je kan je vinden en of voegen naar de doelstellingen en visie van “Koffie Met”
-je kan een luisterend oor kunnen bieden
-je bent in staat een ontspannen en gezellige sfeer neer te zetten en/of bepalen
-je kan een gesprek kunnen structureren en sturen daar waar nodig
 
Taken:
-bezoekers welkom heten
-contact leggen met bezoekers en indien gewenst een praatje aangaan
-zonder op te dringen de mensen de gelegenheid voor gebed voorhouden en eventueel naar de gebedsruimte brengen
-indien nodig ondersteunende taken kunnen uitvoeren bij de horeca taken
 
Wat je van ons kan verwachten:
-ingewerkt worden in het specifieke van deze taak, mogelijk met 1 a 2 bijeenkomsten
-indien nodig verzorgen van extra toerusting
-duidelijke instructies over wat je moet doen en wat verwacht word
-bereikbaar zijn voor vragen, direct of na de uitvoering van je taak
 
 
 
 
 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.