Idordt.nl: Medewerkers RTV Dordrecht presenteren bestuur harde eisen

06 april 2012
Idordt.nl: Medewerkers RTV Dordrecht presenteren bestuur harde eisen

DORDRECHT -Medewerkers bij het huidige RTV Dordrecht dreigen het vertrouwen in het bestuur op te zeggen. Ze hebben een aantal eisen geformuleerd. Website Idordt.nl publiceert het nieuws en de wensen.

Voor 10 april 18 uur zou het bestuur de mensen tegemoet moeten komen. Als het RTV bestuur niet beweegt, zal het vertrouwen worden opgezegd.

Al eerder dreigden medewerkers uit protest de zender op zwart te gooien. Het bestuur van RTV Dordrecht heeft na de eerste berichten over de toekomstplannen voor de zender alleen kort een reactie gegeven in AD De Dordtenaar. Op de uitnodiging om een verklaring te publiceren als weerwoord op Dordrecht.net is niet ingegaan.

Idordt.nl heeft ook op de site de twee bedrijfsplannen gepubliceerd, die er voor toekomst van de lokale omroep bestaan. De externe deskundige, die is ingehuurd, wil geen toelichting geven op zijn onafhankelijk onderzoek. Hij verwijst naar het bestuur, dat zijn verhaal heeft vervangen door een ander verhaal, Dat is opgestuurd naar Hilversum om een nieuwe zendmachtiging te krijgen voor vijf jaar vanaf september.

AD De Dordtenaar opent ook met het nieuws van de medewerkers van de omroep, die het bestuur de wacht hebben aangezegd. Voorzitter Jan Goeijebier noemt de kritiek van de medewerkers in de krant voorbarig.

Waarnemers hadden eerder geschreven, dat het bestuur niet volgens de in de mediawet voorgeschreven wijze had overlegd met de mensen. Er geldt immers een redactiestatuut, dat gaat over overleg vooraf en niet als de plannen in Hilversum liggen.

Het bestuur zegt echter  dat er nog steeds ruimte is voor overleg en heeft eerder het personeel laten weten daarvoor een nieuwe hoofdredacteur te willen aantrekken. In de krant neemt het bestuur afstand van een onafhankelijk onderzoek dat op  kosten van de gemeente is gemaakt. De schrijver daarvan was in het verleden adjunkt-hoofdredacteur van het NOS journaal en nog in een aantal media functies actief. Zijn kritiek werpt het bestuur verre van zich, aldus Goeijebier in de krant.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.